ΚαστοριάΠαλαιά Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

fouit.gr: Παλαιό νεκροταφείο βρέθηκε στην Καλλιθέα (φωτο)

Στη διάρκεια των εκσκαφών που πραγματοποιεί ο ΔΕΔΔΗΕ στην πόλη της Καστοριάς, για την υπογειοποίηση των καλωδίων, στην περιοχή της Καλλιθέας, και συγκεκριμένα στην οδό Απολλωνιάδος, ήρθε στο φως ένα παλαιό νεκροταφείο.
Μιλώντας στο ΦΟΥΙΤ η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καστοριάς κ. Ανδρομάχη Σκρέκα ανέφερε ότι “Στην ανασκαφή βρέθηκαν οστά τα οποία θα πρέπει να διερευνηθούν σε ποια περίοδο ανήκουν. Όσο για το νεκροταφείο, ξέρουμε ότι στην περιοχή της Καλλιθέας, όμως πιο κάτω, υπήρχε οθωμανικό νεκροταφείο, ενώ τα νέα ευρήματα μαρτυρούν για χριστιανικό προσανατολισμό των τάφων. Όλα αυτά όμως θα μελετηθούν και θα δοθούν απαντήσεις, μόλις ολοκληρωθεί η ανασκαφή, κάτι που θα γίνει πολύ σύντομα”.
Μιλώντας το ΦΟΥΙΤ με κατοίκους της Καλλιθέας που ζουν στην πάνω από 50 χρόνια, μας ανέφεραν ότι τη δεκαετία του ’60, όταν χτίζονταν τα σπίτια, η ανεύρεση οστών στα θεμέλια ήταν συχνό φαινόμενο. Όσο για τα νεκροταφεία, οι απόψεις διίστανται, άλλοι μας μίλησαν για εβραϊκά κι άλλοι για στρατιωτικά νεκροταφεία.

 

 

 

 

 

Back to top button