Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Τα δημοφιλέστερα ονόματα παιδιών – Η Καστοριά δεν ακολουθεί στα αγόρια την υπόλοιπη Ελλάδα! (πινακες)

Κάποιος στο reddit, ανέβασε τους καταλόγους, από το Υπουργείο Εσωτερικών, με τα ονόματα που έχουν δοθεί στα παιδιά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα από το 2020 μέχρι το 2022.

Με μεγάλη απογοήτευση μου, βγήκα από το echο chamber που μου δημιούργησαν οι 10 τελευταίες βαφτίσεις στην Αθήνα που έχω πάει τα τελευταία δύο χρόνια, όπου η πλειονότητα των αγοριών ήταν Μάξιμοι και των κοριτσιών Λυδία και μπήκα στον κανονικό κόσμο. Εκεί, από ό,τι φαίνεται, τίποτα δεν έχει αλλάξει στην ονοματοδοσία τα τελευταία 100 για να μην πω 200 χρόνια.

dolls 1

Το ότι ο Γιώργος και η Μαρία θα ήταν πρώτοι, ήταν στοιχηματικά κλειδωμένο. Η έκπληξη στους άντρες είναι ότι οι Γιάννηδες (που σπίτι χωρίς αυτούς δεν κάνει προκοπή) περνάνε στην τρίτη θέση κάτω από τους Κωνσταντίνους, στις γυναίκες εντύπωση μου έκανε ότι οι Κωνσταντίνες και οι Άννες, πάλαι ποτέ, υπερκλασσικά γυναίκεια ονόματα, είναι κάτω από τη Βασιλική.

Τα δημοφιλέστερα αντρικά ονόματα που δόθηκαν το 2020-22 ανά νομό:

dolls 2

Το περίεργο σε αυτόν τον χάρτη είναι ότι τα νησιά του Ιονίου, έχουν τα δικά τους “πριβέ ονόματα”, όπως το Γεράσιμος, το Σπυρίδων και το Διονύσιος. Το Γεράσιμος στην Κεφαλλονιά λόγου του πολιούχου του νησιού το Σπυρίδων στην Κέρκυρα για τον ίδιο λόγο με την Κεφαλλονιά και στη Ζάκυνθο το όνομα Διονύσιος γιατί, σωστά μαντέψατε, είναι ο πολιούχος του νησιού.

Και εδώ έρχεται το περίεργο, στη λίστα αυτή βλέπουμε το δεύτερο πιο συχνό όνομα στα κορίτσια , γιατί το πρώτο σε όλους τους νομούς είναι το Μαρία.

dolls 3

Όπως σχολιάζει ένα redditor:

“Ο Γιώργος συνεχίζει να είναι defending champion για άλλη μια χρονιά!”

Και ένας άλλος πιστεύει ότι η μόνη λύση είναι:

“Τα διπλά ονόματα είναι η μόνη σωτηρία για να ξεφύγουμε από την ηλίθια παράδοση των ονομάτων παππούδων και γιαγιάδων.”

Back to top button