Ελλάδα

Καταγγελίες για επικινδυνότητα σήραγγας της Εγνατίας – Παρέμβαση εισαγγελέα

Οι καταγγελίες έγιναν από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. Καχριμάνη κατά την συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής για την κατάσταση της σήραγγας Ανηλίου

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν οι καταγγελίες για την επικινδυνότητα της Εγνατίας Οδού και της σήραγγας Ανηλίου, που έγιναν από την περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. Καχριμάνη.

Οι αναφορές του Περιφερειάρχη έγιναν κατά την συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής την περασμένη Πέμπτη, με αποτέλεσμα ο εισαγγελέας να ζητήσει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Στην Περιφερειακή Επιτροπή μετείχαν οι επικεφαλής τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, Αντιπεριφερειάρχες αλλά και τα εκλεγμένα μέλη της όπως και εκπρόσωποι των δύο άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης που δεν μετέχουν στη συνεδρίαση αλλά παρακολουθούν τις εργασίες της.

«Η Εγνατία Οδός σήμερα είναι επικίνδυνη.. Και ξέρετε γιατί; Γιατί η συντήρηση που γινόταν ήταν πολύ επιφανειακή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης.

Συνέχισε με ειδική αναφορά στη σήραγγα λέγοντας πως «θα σας πω μόνο ένα πράγμα που πρέπει άμεσα να γίνει.. Είναι η μία από τις δύο σήραγγες της Κατάρας. Πρέπει να κλείσει για πάρα πολύ καιρό για να γίνουν όλα από την αρχή μέσα».

Στο ερώτημα που τέθηκε «γιατί» η απάντηση ήταν αφοπλιστική.

«Γιατί μπορεί να συμβεί ατύχημα.. Η σήραγγα έχει χαλάσει.. Όλα από κάτω. Είναι έτοιμο να καταρρεύσει, θέλει πολλά λεφτά και πάρα πολύ δουλειά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης.

 

Back to top button