ΑθλητικάΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Τροπαιούχος για 11 φορά η Αστραπή, 3-2 στην παράταση την Καστοριά – Βασίλισσα του θεσμού με χατ-τρικ του Πάολο Ταρέλι (ρεπορτάζ – μέγα φωτορεπορτάζ)

Χρειάστηκε να περάσουν εννέα ολόκληρα χρόνια για να καταφέρει η πολυνίκης του θεσμού να πανηγυρίσει την κατάκτηση του κυπέλλου ΕΠΣ Καστοριάς. Από το 2013-14, η βασίλισσα του θεσμού Αστραπή Μεσοποταμίας, που είχε κατακτήσει τελευταία φορά το κύπελλο, μπορεί να το επιχείρησε με τις συνεχόμενες συμμετοχές της σε Τελικό, τα  τελευταία τρία χρόνια, ωστόσο, όμως δεν τα κατάφερε.

Το ζευγάρι του 46ου Τελικού Κυπέλλου ήταν το ίδιο με την περσινή σεζόν, όμως, φέτος, ο νικητής ήταν διαφορετικός και η Αστραπή έκανε την έκπληξη. Η 46η κούπα, επέστρεψε στον θρόνο της, την βασίλισσα του θεσμού, την Αστραπή Μεσοποταμίας, η οποία μετά από ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, επικράτησε δίκαια της Καστοριάς 1980 με σκορ 3-2, νίκη που ήρθε στην διαδικασία της παράτασης, αφού η κανονική διάρκεια έληξε ισόπαλη με σκορ 2-2.

 

 

 

Ωστόσο, η σημερινή νίκη, αλλά κυρίως η κατάκτηση του κυπέλλου με αντίπαλο την ιστορική ομάδα της Καστοριάς, η οποία μάλιστα αγωνίζεται και σε ανώτερη κατηγορία, ίσως θα πρέπει να θεωρείται και η σημαντικότερη από τις υπόλοιπες κατακτήσεις στον θεσμό.

Ο 46ος τελικός χαρακτηρίστηκε ως τελικός της «παρηγοριάς», μιας και οι δύο φιναλίστ, δεν κατάφεραν να πετύχουν κάτι θετικό στα πρωταθλήματα που συμμετείχαν φέτος. Όπως η Καστοριά, η οποία είχε μία απογοητευτική χρονιά, καθώς υποβιβάστηκε στο τοπικό πρωτάθλημα, ενώ η Αστραπή, αν και  ήταν ανταγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας, τελικά δεν κατάφερε να το κατακτήσει. Έτσι, οι δύο φιναλίστ, αναζητούσαν σήμερα, μέσα από τον θεσμό του Τελικού Κυπέλλου, μία διάκριση, σώζοντας την χρονιά.

 

 

Κυπελλούχος 2023-24 η Αστραπή Μεσοποταμίας, προσθέτοντας – μετά από εννέα χρόνια- το 11ο κύπελλο στην τροπαιοθήκη της, σε 19 συμμετοχές, επί συνόλου 46, αυξάνοντας στο +3 την διαφορά της από τον 2ο Παναργειακό (8). Ένα κύπελλο, το οποίο είναι αφιερωμένο για τον τεράστιο σε προσφορά ποδοσφαιριστή, Ανέστη Αφεντουλίδη, ο οποίος μια μέρα πριν έφυγε από την ζωή.

Το ζευγάρι του φετινού τελικού, με τις όποιες ιδιαιτερότητες, στην γιορτή του ποδοσφαίρου, όπως αναμενόταν προσέλκυσε το ενδιαφέρον αρκετών φιλάθλων, σε γενικές γραμμές, έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας, αποζημιώθηκαν αρκετά από το θέαμα που πρόσφεραν οι δύο ομάδες. Ένας Τελικός, ο 5ος στην ιστορία που έμελλε να κριθεί στην διαδικασία της παράτασης και μάλιστα με χατ τρικ των νικητών, κάτι που ίσως να έχει συμβεί  πρώτη φορά σε Τελικό Κυπέλλου.

Μετά από τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, η ομάδα της Καστοριάς ήταν αυτή που απείλησε σοβαρά την αντίπαλη εστία. Ήταν το 12ο λεπτό, όταν κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο Τσάνι, όμως ο κήπερ της Αστραπής Κοσμίδης, έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε σε κόρνερ. Η φάση αυτή ήταν σε ένα κομβικό λεπτό της αναμέτρησης, η οποία αν είχε θετική κατάληξη, ίσως, η εξέλιξη του αγώνα να ήταν διαφορετική.

Οι «κιτρινόμαυροι» οι οποίοι ήταν ανταγωνιστικοί, κατάφεραν σε διάστημα δύο λεπτών, να πετύχουν δύο γκολ, βάζοντας φωτιά στον Τελικό. Συγκεκριμένα, με την συμπλήρωση του α’ ημιώρου (30΄) ο Tarelli, με φοβερή εκτέλεση φάουλ, έστειλε την μπάλα στο δεξί «Γ» του Κράτσιου, βάζοντας την ομάδα του στη θέση του οδηγού (0-1).

 

Δεν πρόλαβαν να κοπάσουν καλά-καλά οι πανηγυρισμοί παικτών και φιλάθλων της Αστραπής, αφού δύο λεπτά αργότερα (32’), πάλι με πρωταγωνιστή τον Tarelli, με ασύλληπτο σουτ έξω από την περιοχή, έδωσε …αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του (0-2), μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

 

Το σοκ ήταν ιδιαίτερα ισχυρό για την ομάδα της Καστοριάς, η οποία βρέθηκε σε διάστημα δύο λεπτών πίσω στο σκορ και μάλιστα με 0-2, κι ενώ πολύ νωρίτερα είχε αστοχήσει σε πέναλτι. Προσπάθησε να αντιδράσει και κατάφερε στο 40’ με ωραίο σουτ του Παπαγεωργίου να μειώσει σε 1-2 που ήταν και το σκορ του α’ ημιχρόνου και να ξαναμπεί στο παιχνίδι.

Όπως ήταν φυσικό η επανάληψη αναμενόταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο αγώνας είχε γρήγορο ρυθμό και εναλλασσόμενη υπεροχή. Σημαντική ευκαιρία για το 1-3 έχασε η Αστραπή στο 53’ με τον Σωτηριάδη να αστοχεί από ευνοϊκή θέση.

 

 

Η ομάδα της Καστοριάς κατάφερε να φέρει το ματς στα… ίσα (2-2) στο 68’ με ωραία ψηλοκρεμαστή κεφαλιά στου Σαββόπουλου Β., ενώ  ο ίδιος παίκτης, στις καθυστερήσεις (93’), άγγιξε την ολική ανατροπή, όταν το πλασέ από πλεονεκτική θέση, απέκρουσε σωτήρια ο Κοσμίδης και στην εξέλιξη της φάσης ο Τσάνι από κοντά δεν μπόρεσε να την προωθήσει στα δίχτυα, διατηρώντας το 2-2, κι έτσι ο τελικός οδηγήθηκε στην διαδικασία της παράτασης.

 

 

Μεγάλη ευκαιρία για το 2-3 έχασε η Αστραπή στο 98’, όταν ο κήπερ της Καστοριάς με σωτήρια επέμβαση σε κόρνερ εξουδετέρωσε το πλασέ του Tarelli.

Στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου της παράτασης (107’), ο Tarelli με σουτ βολίδα έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Κράτσιου, βάζοντας εκ νέου την ομάδα του μπροστά στο σκορ (2-3). Στα εναπομείναντα λεπτά η ομάδα της Καστοριάς, πίεσε ασφυκτικά αναζητώντας το γκολ της ισοφάρισης, χωρίς, ωστόσο, να τα καταφέρει.

 

 

Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Τζάμου βρήκε νικήτρια και κυπελλούχο την Αστραπή Μεσοποταμίας για να ακολουθήσουν έντονοι πανηγυρισμοί ποδοσφαιριστών, παραγόντων και φιλάθλων.

 

 

 

 

Άψογη ήταν η διαιτησία των κ.κ. Τζάμου, Σιδερίδη, Γκίτσου, Παπαβασιλείου.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ 1980 : Κράτσιος, Σαββόπουλος Κ., Τσάνι, Παπαγεωργίου, Κόκκας (97’ Σαχινίδης), Διγκόζης (53’ Τσελεπής, 97’ Κυριζάκης), Αντωνιάδης (58’ Αφεντουλίδης), Γκέγκας, Κράτσιος, Σαββόπουλος Β., Μωυσιάδης.

ΑΣΤΡΑΠΗ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ : Κοσμίδης, Συτιλλίδης (57’ Αντωνιάδης), Παλαιοδήμος Κ., Τσακλίδης, Καραμανίδης Γ., Παλαιοδήμος Α., Σωτηριάδης, Ψωμιάδης, Τέρπος (106’ Θεοδωρίδης), Tarelli (117’ Παπαθωμάς), Γάκης (85’ Καραμανίδης Λ.)

Αύριο το video με τα Highlights του Τελικού και συνεντεύξεις από τους πρωταγωνιστές

Back to top button