Καστοριάτελευταίες ειδήσειςΦλώρινα

Κλεισούρα: Μια σημαντική νίκη «ανάσα» για τα περιβαλλοντικά κινήματα

Εκδόθηκε εχθές Δευτέρα 29 Απριλίου η προσωρινή διαταγή παύσης εργασιών για την εγκατάσταση Αιολικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) στην τοποθεσία «Δούκας» του ορεινού όγκου Βέρνου-Βιτσίου, εντός των ορίων της Δημοτικής Κοινότητας Λεχόβου Δήμου Αμυνταίου στη Φλώρινα.
Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη στον διαρκή αγώνα για την ακύρωση της εγκατάστασης ΑΣΠΗΕ, η οποία δίνει μια «ανάσα» στο τοπικό κίνημα που διεκδικεί την προστασία ενός πολύτιμου οικοσυστήματος.
Ο ορεινός όγκος Βέρνου-Βιτσίου είναι ήδη επιβαρυμένος από σχεδιαζόμενους και εν λειτουργία ΑΣΠΗΕ, ενώ οι οικολογικές επιπτώσεις είναι ήδη ορατές με καταστροφή δασικών βιοτόπων προστατευόμενων ειδών και υπογείων υδάτων που υδρεύουν οικισμούς.
Η Καλλιστώ, σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία και τους φορείς της περιοχής, θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την οριστική ακύρωση του έργου και την αποκατάσταση της περιβαλλοντικής καταστροφής που έχει ήδη συντελεστεί.
*Φωτογραφία από την πρόσφατη κινητοποίηση (24/3/2024) κατά της δημιουργίας Αιολικού Πάρκου στην τοποθεσία Δούκας του ορεινού όγκου Βέρνου-Βιτσίου
Καλλιστώ

150 ανεμογεννήτριες θα “φυτέψουν” στο Βίτσι (ρεπορτάζ)

Ο ΣΟΔ Καστοριάς στη διαμαρτυρία στην κορυφή Δούκας – Έχουν σκοπό να τοποθετήσουν ανεμογεννήτριες σε όλο το Βίτσι (φωτογραφίες)

Νέα διαμαρτυρία σήμερα για τις ανεμογεννήτριες στο Βίτσι (φωτογραφίες – βίντεο)

Συνεχίζουν οι κάτοικοι του Λεχόβου

 

Back to top button