Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Ανακοίνωση της εταιρίας « Γρηγόριος και Κωνσταντίνος Τσάμης Α.Ε.»

Τις πολύ πρώτες ώρες της 4ης Φεβρουαρίου 2021 το εμβληματικό ξενοδοχείο «TSAMIS», ένα ιστορικό κτήριο, άρρηκτα συνδεδεμένο με την παράδοση της πόλης και ταυτόχρονα την σύγχρονη ιστορία, φυσιογνωμία και την κοινωνία της Καστοριάς, έπαψε να υπάρχει. Στις δεκαετίες της συνεχούς λειτουργίας του, είχε ιδρύσει την τουριστική εξέλιξη της περιοχής ενώ διαρκώς εκσυγχρονιζόταν. Στο πλαίσιο της πρωτοπορίας ήταν και η ανέγερση του σύγχρονου αθλητικού κέντρου, που ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει εκείνη την περίοδο, ύστερα από πολυετή δικαστική διαμάχη  στο Συμβούλιο της Επικρατείας που έδωσε το πράσινο φως, ελάχιστους μήνες προηγουμένως. .

Ακολούθησε μια έρευνα, εσφαλμένη ή κατευθυνόμενη για διάφορους λόγους, προσανατολισμένη σε λάθος πορεία εξαρχής, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε λάθος πόρισμα. Χάθηκε από τότε πολύτιμος χρόνος για την αποκάλυψη των ενόχων, που είναι έργο των Αρχών. Από την πρώτη ώρα και στα ενδιάμεσα χρόνια προσφέραμε στις αρμόδιες αλλά και υπεύθυνες ακόμη και έναντί μας κρατικές αρχές, κάθε και όση, αρωγή μας ζητήθηκε. Ωστόσο η λέξη προχειρότητα είναι μόνο μια απ΄ αυτές που μπορούν να περιγράψουν τις διαδικασίες μέχρι ένα προκατειλημμένο ή προκαθορισμένο αποτέλεσμα. Καταδείχθηκαν και εδώ τα κενά και σοβαρές παθογένειες της ελληνικής αστυνομίας και πυροσβεστικής. Παρά ταύτα σταθήκαμε με αξιοπρέπεια και σοβαρότητα. Έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στη ελληνική Δικαιοσύνη τελικά αυτή και μας δικαίωσε. Θα συνεχίσουμε την ίδια στάση.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το τεχνικό γραφείο του κ. Χρήστου Γκλαβόπουλου (Θεσσαλονίκη) που από την αρχή επιλήφθηκε και απέδειξε με την πραγματογνωμοσύνη που συντάχθηκε ότι δεν υπήρχε καμία διαρροή προπανίου από τις δεξαμενές ή τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου TSAMIS. Όπως και ότι η έκρηξη δεν  σημειώθηκε στο λεβητοστάσιο ενώ όλα τα συστήματα πυρασφάλειας και πυροπροστασίας λειτούργησαν άριστα. Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους τοπικούς μας συνεργάτες κκ Παναγιώτη Τελιγιωρίδη και Βασίλειο Κώττη για την άψογη συντήρηση, γιατί λειτούργησε το σύστημα ασφαλείας  των παροχών και  δεξαμενών.  Αντιθέτως, η έκρηξη που προκλήθηκε, δεν οφείλεται σε ατύχημα και εντοπίζεται σε διαφορετικό σημείο του ξενοδοχείου.  Αυτό εμφανώς αποδεικνύεται από βιντεοληπτικό υλικό, τα ευρήματα αλλά και την ύπαρξη μηχανοκίνητου σκάφους κινούμενου στον περιβάλλοντα χώρο εντός της λίμνης, πριν την έκρηξη. Στο σημείο αυτό ενδεικτικά να τονιστεί ότι δεν ενημερωθήκαμε ούτε ζητήθηκε να λάβουμε έγκαιρα γνώση πριν την καταστροφή οποιουδήποτε βιντεοληπτικού υλικού από  τα πολλά που ενδεικτικά και από πολλές περιοχές λήφθηκαν. Το ίδιο ισχύει και με την εργαστηριακή εξέταση για ανίχνευση εκρηκτικών, στα ελάχιστα δείγματα που λήφθηκαν μόνο από ένα περιορισμένο σημείο, και μάλιστα όπως αποδείχθηκε το πιο άσχετο. Γι αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και όσους μάρτυρες με θάρρος και παρρησία κατέθεσαν όσα είδαν και γνωρίζουν για το καταστροφικό γεγονός. Συμβάλλοντας πραγματικά και όχι κατ’ επίφαση.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον δικηγόρο κ. Αλέξανδρο Λαουμτζή, που από την πρώτη μέρα στάθηκε δίπλα μας πολύτιμος αρωγός, όχι μόνο ως νομικός σύμβουλος αλλά ως φίλος, συνεργάτης, οικογένεια για εμάς και με την υποδειγματική αγόρευσή του παρέδωσε μαθήματα ήθους, αξιοπρέπειας και σεβασμού της Δικαιοσύνης. Τέλος, να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους συμπαραστάθηκαν στις οικογένειες μας με καλοκαρδοσύνη και γενναιοψυχία. Σε αντίθεση με τη μικροψυχία και ζηλοφθονία κάποιων άλλων. Καθώς αντιμετωπίσαμε με στωϊκότητα, κακεντρεχή σχόλια, ψεύδη και ανυπόστατες φήμες.  Ως άνθρωποι ποτέ δεν χάσαμε τη πίστη μας στο Θεό, τη Δικαιοσύνη και την αγάπη που μας οδήγησαν να σταθούμε ακόμα πιο δυνατοί μέχρι να αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Ελπίζουμε ότι σύντομα θα ανακαλύψουμε τους δράστες, εάν βέβαια δεν αποκαλυφθούν μόνοι τους όταν ξεκινήσει η αποκατάσταση του ξενοδοχείου ”TSAMIS”, που ήταν στο παρελθόν και θα συνεχίσει να είναι στα επόμενα χρόνια πυλώνας και σημείο αναφοράς – και όχι μόνο του τουρισμού, στην πόλη της Καστοριάς.

Από την εταιρία « Γρηγόριος και Κωνσταντίνος Τσάμης Α.Ε.»

Back to top button