Καστοριά

Για δολιοφθορά μιλούν οι ιδιοκτήτες του Ξενοδοχείου Τσάμης

Η ιδιοκτησία του ιστορικού ξενοδοχείου Τσάμης στην Καστοριά, που τον Φεβρουάριο του 2021 ισοπεδώθηκε από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στο εσωτερικό του κτιρίου, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν θύματα καθότι ήταν κλειστό, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η έκρηξη που οδήγησε στην ολοκληρωτική κατάρρευση της μονάδας δεν είχε σχέση με διαρροή προπανίου από το λεβητοστάσιο ή τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου, όπως αρχικά είχε ειπωθεί, αλλά ήταν «αποτέλεσμα δολιοφθοράς».
Γίνεται επίσης λόγος για την ύπαρξη οπτικού υλικού που δείχνει «την παρουσία σκάφους στη λίμνη λίγο πριν την έκρηξη» κι επισημαίνεται ότι η έκρηξη που προκλήθηκε «εντοπίζεται σε διαφορετικό σημείο του ξενοδοχείου». Υποστηρίζεται, δε, ότι υπήρξαν «παθογένειες της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής ως προς τις έρευνες», χαρακτηρίζονται ως «προχειρότητα» οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν και σημειώνεται πως «οι έρευνες των παραπάνω υπηρεσιών οδηγούν σε ένα προκατειλημμένο ή προκαθορισμένο αποτέλεσμα».
Τονίζεται, δε, ότι οι έρευνες «εξ αρχής προχώρησαν σε λάθος κατεύθυνση», με αποτέλεσμα -όπως υποστηρίζεται- «να εκδοθεί λάθος πόρισμα». Αναφέρεται, τέλος, ότι «οι δράστες αυτού του γεγονότος θα εντοπιστούν» και τονίζεται πως «το ξενοδοχείο θα ξανακτιστεί εξ ολοκλήρου».
Υπενθυμίζεται ότι τα μεσάνυχτα της 4ης Φεβρουαρίου 2021, η ισχυρή έκρηξη που έγινε στο εσωτερικό του ιστορικού ξενοδοχείου της Καστοριάς είχε ως αποτέλεσμα την ολοκληρωτική κατάρρευση του τριώροφου κτίσματος.
Σπύρος Κουταβάς
ΑΠΕ

Ολόκληρη η ανακοίνωση της εταιρείας «Γρηγόριος και Κωνσταντίνος Τσάμης Α.Ε.» ΕΔΩ 

Ανακοίνωση της εταιρίας « Γρηγόριος και Κωνσταντίνος Τσάμης Α.Ε.»

 

 

 

Back to top button