ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Μαγική η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Αναστασίας Λιάπη στην Καστοριά (φωτογραφίες)

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα στο Ενυδρείο Καστοριάς: Η παρουσίαση του νέου βιβλίου τς Αναστασίας Λιάπη “Η ιστορία της κυρίας Σκιάχτρω”. Η Κυρία Σκιάχτρω είναι η ηρωίδα της συγγραφέα που είχε αγαπηθεί μέσα από τις σελίδες του πρώτου της βιβλίου. Στο νέο της παραμύθι η συγγραφέας, δίνοντας ζωή σε ένα σκιάχτρο, μας αφηγείται πώς και γιατί βρέθηκε η ηρωίδα της σε αχυρένιο κορμί.

Η ατμόσφαιρα της εκδήλωσης ήταν μαγική, απογειωτική. Στην είσοδο του Ενυδρείου τα ευφάνταστα σκιάχτρα που κατασκεύασαν μαθητές κι εκπαιδευτικοί της πόλης μας άνοιγαν  τις σελίδες του βιβλίου σκορπίζοντας παραμυθόσκονη.

Ο λόγος των υπέροχων ομιλητών, της συγγραφέα κ. Ντίνας Αγράμπελη, της νηπιαγωγού κ. Τάνιας Κορμά και του υπεύθυνου της δημιουργικής ομάδας Dream Workers κ. Αβανίδη Γρηγόρη, μεστός, βαθιά ανθρώπινος και ενδεικτικός της αγάπης τους για τα βιβλία και τη γραφή της κ. Λιάπη, έδωσε τη σκυτάλη στην ίδια την συγγραφέα, η οποία με τον παραστατικό και παραμυθένιο της λόγο ζέστανε τις καρδιές μας παραδίδοντάς μας τρυφερά στο μουσικοθεατρικό δρώμενο της αφήγησης.

Ο Τελάλης – Δράκος, Κώτσης Οδυσσέας, ο κ. Χαλαμούτης Τηλέμαχος, καθηγητής μουσικής,  που συνόδευε μουσικά με το πιάνο και η Σκιάχτρω, η 14χρονη αφηγήτρια Τσανασίδη Βασιλική μας μετέφεραν μοναδικά στον κόσμο του παραμυθιού. Η αφήγηση της μικρής Βασιλικής και τα φωνητικά της στο τραγούδι της Ευανθίας Ρεμπούτσικα “Η Ευχή και το “Αστέρι” έσβησαν τον πραγματικό χωροχρόνο της αίθουσας και μας ταξίδεψαν στον χώρο του ονείρου, της φαντασίας, της μαγικής ατμόσφαιρας της κ. Σκιάχτρω.

Ευχαριστούμε την κ. Αναστασία Λιάπη και όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης για τις όμορφες στιγμές που μας χάρισαν. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Καστοριάς και η “Μακεδνός ΑΕ”. Συντονίστρια η Κατερίνα Νικολάου, υπεύθυνη της δημοτικής βιβλιοθήκης.

Τα  σκιάχτρα δημιουργήθηκαν με την εικαστική παρέμβαση μαθητών και εκπαιδευτικών των παρακάτω σχολείων:

1. Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς
2. Δημοτικό Σχολείο Μαυροχωρίου
3. 10ο Νηπιαγωγείο Χλόης
4. ΚΔΑΠ ΜΕΑ Ψυχαγωγώ
5. 1ο Νηπιαγωγείο Μανιάκων
6. 1ο Δημοτικό Σχολείο Μανιάκων Α΄ τάξη
7. 1ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς
8. Δημοτικό Σχολείο Χιλιοδένδρου
9. Νηπιαγωγείο Οινόης

Back to top button