Καστοριά

Χ. Σύψας (δικηγόρος ειδικού φρουρού): «Είδα πρωτόγνωρες καταστάσεις που δεν τιμούν τη δικαιοσύνη – Θα γίνει αίτημα αναίρεσης για υπέρβαση εξουσίας στον Άρειο Πάγο» (βίντεο)

Για καταστάσεις που δεν τιμούν τη δικαιοσύνη και διαδικασία η οποία «δεν ήταν καθόλου καλή», έκανε λόγο ο δικηγόρος υπεράσπισης του ειδικού φρουρού, Χαράλαμπος Σύψας, σχολιάζοντας την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Δυτικής Μακεδονίας το οποίο καταδίκασε τον πελάτη του σε δις ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του αυτοκινητιστή, Κοσμά Τζέλιου.

Ο κ. Σύψας εξέφρασε τη λύπη του για την οικογένεια του θύματος, τόνισε πως θα υπάρξει συνέχεια στον Άρειο Πάγο επί της διαδικασίας, καθώς ο ίδιος άσκησε ήδη το δικαίωμα της αναίρεσης για «υπέρβαση εξουσίας»:

«Η απόφαση του δικαστηρίου, όπως κάθε απόφαση είναι σεβαστή, αυτό δε σημαίνει ότι σεβόμαστε την απόφαση αυτή. Οφείλω εκ των πραγμάτων να πω ότι η διαδικασία δεν ήταν καθόλου καλή, ως έμπειρος σε αυτή τη δουλειά είδα πρωτόγνωρες καταστάσεις που δεν τιμούν γενικά τη δικαιοσύνη και όχι την κατάσταση εδώ.

Το αίτημα της αναιρέσεως θα είναι φυσικά ότι έγινε υπέρβαση εξουσίας, το οποίο συνιστά απόλυτη ακυρότητα για το λόγο καταρχήν ότι δεν εκλήθη ο ιατροδικαστής, ένα γεγονός που πήγε η ίδια η Πρόεδρος να σημειώσει τονίζοντας την απόσταση από την οποία πυροβολήθηκε το θύμα. Πέραν τούτου υπάρχουν άλλες δύο ουσιαστικές πράξεις για τις οποίες μπορούμε διαδικαστικά να ζητήσουμε την αναίρεση της αποφάσεως. Λυπάμαι για την οικογένεια του θύματος και τα υπόλοιπα στον Άρειο Πάγο».

Ζήσης Πιτσιάβας

e-ptolemeos.gr

Εφετείο: Δις ισόβια για ανθρωποκτονία και ληστεία στον ειδικό φρουρό που δολοφόνησε τον Κοσμά Τζέλιο

Εφετείο: Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του ο ειδικός φρουρός

Γ. Μυκωνιάτης (δικηγόρος οικογένειας Κ.Τζέλιου): «Δεν θα έπρεπε κανείς να έχει παράπονο για τη διαδικασία» (βίντεο)

 

 

 

Back to top button