ΚαστοριάΚοζάνητελευταίες ειδήσεις

Εφετείο: Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του ο ειδικός φρουρός

Σε ερωτική αντιζηλία απέδωσε το κίνητρο της δολοφονίας του 52χρονου ταξιτζή, Κοσμά Τζέλλιου, ο ειδικός φρουρός ο οποίος δικάστηκε το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας και απολογήθηκε σήμερα

Του Ζήση Πιτσιάβα

Εκτίοντας ποινή δις ισόβια, για ανθρωποκτονία, οπλοχρησία, οπλοκατοχή και ληστεία, εμφανίστηκε στο δικαστήριο ζητώντας συγνώμη και υποστήριξε πως το κίνητρό του δεν ήταν η ληστεία αλλά η ερωτική αντιζηλία.

Όπως είπε, η πρώην σύζυγός του είχε μιλήσει στον ίδιο για τις προηγούμενες σχέσεις της «μεταξύ των οποίων και το θύμα», ενώ πρόσθεσε πως η μητέρα του δεχόταν άγνωστα τηλεφωνήματα στα οποία γινόταν αναφορές για σχέσεις της συζύγου με άγνωστο άτομο.

Περιγράφοντας το περιστατικό της δολοφονίας υποστήριξε πως όταν έφτασαν στο σημείο ρώτησε το θύμα αν τον γνωρίζει, με τον ταξιτζή να απαντάει «όχι».

«Μετά του είπα ότι είμαι ο σύζυγος της Θεοδοσίας, χαμογέλασε ειρωνικά, του ζήτησα να την αφήσει και άρχισε να με βρίζει. Λογομαχήσαμε, έκανε να έρθει προς το μέρος μου, τράβηξα το πιστόλι μου το οποίο εκπυρσοκρότησε. Δεν πήγα να τον ληστέψω…».

Όταν ρωτήθηκε από την έδρα αλλά και από τον εισαγγελέα γιατί είπε σε πρωτόδικο βαθμό ότι το κίνητρο ήταν η ληστεία, απάντησε πως έτσι του υπέδειξαν οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν, ο τότε δικηγόρος του, ενώ μίλησε και για άσχημη ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρισκόταν.

Παράλληλα σχολίασε και τις καταθέσεις των αστυνομικών, πρώην συναδέλφων του, οι οποίοι κατέθεσαν στο δικαστήριο, λέγοντας πως είπαν αρκετά ψέματα.

Ο εισαγγελέας στην πρότασή του ζήτησε από το δικαστήριο να κηρυχθεί ένοχος ο ειδικός φρουρός, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

e-ptolemeos.gr

Εφετείο: Δις ισόβια για ανθρωποκτονία και ληστεία στον ειδικό φρουρό που δολοφόνησε τον Κοσμά Τζέλιο

Γ. Μυκωνιάτης (δικηγόρος οικογένειας Κ.Τζέλιου): «Δεν θα έπρεπε κανείς να έχει παράπονο για τη διαδικασία» (βίντεο)

Χ. Σύψας (δικηγόρος ειδικού φρουρού): «Είδα πρωτόγνωρες καταστάσεις που δεν τιμούν τη δικαιοσύνη – Θα γίνει αίτημα αναίρεσης για υπέρβαση εξουσίας στον Άρειο Πάγο» (βίντεο)

 

Back to top button