ΚαστοριάΝεστόριο

Δημήτρης Μητσόπουλος: Έχει παραγίνει το κακό με τους δήθεν οικολόγους ακτιβιστές

Το δάσος είναι και ζωή και καυσόξυλα, από που νομίζουν ότι προέρχονται τα καυσόξυλα που ζεσταίνουν τους κατοίκους του Δήμου Νεστορίου; Από λιβάδια με παπαρούνες;
Θα πρέπει να μας πουν, γιατί είναι κατά της υλοτομίας, μιας και η υλοτομία όχι μόνο δεν κάνει κακό στο δάσος, αλλά αντίθετα το αναζωογονεί.
Στο συγκεκριμένο θέμα, τα σημαδεμένα δέντρα με κόκκινη μπογιά που φαίνονται σε φώτο και βίντεο, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝΤΡΑ ΣΗΜΑΔΕΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ, η προσήμανση γίνεται με μεταλλική σφραγίδα του Δασαρχείου στο κάτω μέρος του δέντρου.
Στη συγκεκριμένη περιοχή δεν έχει γίνει προσήμανση, που και να είχε γίνει πάλι δεν έχει να πει τίποτα, και αυτό επειδή η υλοτόμηση ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΝΕΑΡΑ Ή ΣΕ ΥΓΙΗ ΔΕΝΤΡΑ, παρά αποκλειστικά και μόνο σε γηρασμένα, γιαυτό η υλοτόμηση αναζωογονεί το δάσος.
Εκτός από αυτού, η ελεγχόμενη οργανωμένη υλοτόμηση δεν είναι κάτι καινούριο, γίνεται δεκάδες χρόνια και δεν υπάρχει περιστατικό που να έχει προκαλέσει ζημιά σε οποιοδήποτε δάσος του νομού, το αντίθετο οι υλοτόμοι καθαρίσουν ακόμα και τους πεσμένους κορμούς χωρίς να τους εκμεταλλεύονται ως ξυλεία.
Αναφέρθηκαν ανακρίβειες περί προσήμανσης, ανακάτεψαν συμφέροντα και εργολάβους, ΤΑΠ και ότι άλλο υπάρχει στη φαντασία τους, κανείς από αυτούς δεν μπήκε στον κόπο να επιβεβαιώσει την ισχύ όσο έγραψε ή έπραξε, πόσο δύσκολο να σηκώσεις το ρημαδοτηλέφωνο να πάρεις τον Δήμο Νεστορίου να ενημερωθείς, αλλά προφανώς και δεν απασχολεί κανέναν η αλήθεια, θόρυβος να γίνεται που θα μας δώσει δημοσιότητα.
Και ερωτώ, ως πότε αυτοί οι άνθρωποι θα μπορούν να ανοιχτά και στα ίσια να εκτοξεύουν επιλήψιμες κατηγορίες για όποιον τους βαρέσει στο κεφάλι; ως πότε θα ανεχόμαστε το βίτσιο του καθενός;
Ως πότε θα περιμένουμε κάποιος να κινηθεί νομικά και να στείλει εκεί που τους αξίζει;
Δημήτρης Μητσόπουλος

Ακτιβιστές ανάρτησαν πανό στο μονοπάτι για τον καταρράκτη Τσούκας (φωτο)

Δήμος Νεστορίου: Άνευ αντικειμένου η συζήτηση για την υλοτόμηση στο μονοπάτι του καταρράκτη της Τσούκας

 

 

Back to top button