Καστοριά

Τι μπορείτε να τρώτε αυτό το καλοκαίρι για μια τέλεια σιλουέτα – Και για άντρες και για γυναίκες (της Ιωάννας Κοτοπούλου)

Πόσοι από εσάς έχετε παρατηρήσει ότι λόγω της υψηλής θερμοκρασίας της εποχής , μας αποτρέπουν από την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας φαγητού καθώς και θερμιδικά πλούσιων τροφών; Οι περισσότεροι κάνουμε
μεγάλη κατανάλωση νερού λόγω εφίδρωσης και έτσι αυξάνουμε την ανάγκη μας για διαρκή ενυδάτωση.

Τι θα σας βοηθήσει για την απώλεια βάρους και ταυτόχρονα και την συντήρηση του?

• Φρέσκα λαχανικά.
• Άφθονες σαλάτες.
• Αραβικές πίτες ή ψωμί του τοστ ολικής αλέσεως.
• τονοσαλάτα
• Γιαούρτια με φρούτα.
• Φρούτα εποχής.
*κοτοσαλάτα

Και για τις φίλες φίλους μου πού δεν ξέρουν τι μπορούν να καταναλώσουν τις καλοκαιρινές βραδιές σας προτείνω κάποιες επιλογές:

1.Σαλάτα με κοτόπουλο

Συνδυάστε μια πράσινη βάση λαχανικών, ψιλοκομμένο κοτόπουλο, λίγα κρουτόν ολικής και ένα δροσερό χειροποίητο dressing με μουστάρδα και λίγη μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά

2.Ομελέτα με ασπράδια αυγών

Μία λαχταριστή Ομελέτα απο ένα ή περισσότερα ασπράδια με ψιλοκομμένα λαχανικα (χρωματιστές πιπεριές, μανιτάρια, ντομάτα, άνιθο,γαλοπούλα κ.α) είναι ένα πολύ ελαφρύ βραδινό το οποίο είναι εξαιρετικά χαμηλό σε θερμίδες, αλλά παράλληλα χορταστικό. Στα επιπλέον πλεονεκτήματά του είναι το γεγονός πως φτιάχνεται σε ελάχιστο χρόνο!

3 Φρουτοσαλάτα με Γιαούρτια 2%

Ένα γιαούρτι 2% σε συνδυασμό με φρούτα είναι ότι πρέπει για το βραδινό μας. Θα σας πρότεινα να προσθέσετε και λίγους ξηρούς καρπούς, ώστε το βραδινό να σας κρατήσει για αρκετές ώρες και να υπάρχει η αίσθηση του κορεσμόυ.

4.Τονοσαλάτα

Ότι καλύτερο για την απώλεια βάρους και πάντα ένα αγαπημένο, εύκολο και ελαφρύ βραδινό. Επιλέξτε τόνο σε νερό για χαμηλότερο θερμιδικό περιεχόμενο με πράσινη σαλάτα. Εάν έχετε τόνο σε λάδι, στραγγίξτε τον όσο καλύτερα μπορείτε και μην προσθέσετε έξτρα λάδι στην σαλάτα σας και συμπληρώστε λεμόνι ή κάποιο μείγμα ξιδιού.

5.Φιλέτο κοτοπούλου με άφθονη πράσινη σαλάτα

Σε συνδυασμό δικό σας μείγμα μελιού με μουστάρδα θα απογείωση το πιάτο σας και θα νιώσετε τον κορεσμό που αναζητάτε..

Και τέλος θα ήθελα να σας τονίσω την προσοχή σας στην κατανάλωση του παγωτού,αλκοόλ, και σνακ γιατί να ξέρετε ότι έχουν (ύπουλες θερμίδες δημιουργούν κατακράτηση υγρών στο σώμα και έχουμε αντίθετα αποτελέσματα από αυτά πού θέλουμε.

Κάποιες προτάσεις μου στις εξόδους σας είναι οι εξής:

Επιλέξτε καλύτερα κάποιο λευκό ή κόκκινο κρασί 1 έως 2 ποτήρια.
Αποφύγετε τα Cokteils και πιείτε λευκά ποτά ( βότκα ή τζιν) και κάποια μπύρα έως 2 ποτήρια αλλα όχι καθημερινά .
Και εννοείται μακριά από αναψυκτικά διότι περιέχουν μεγάλη ποσότητα ζάχαρης..

SOS:
Άφθονο νερό και όχι στην παραλία τις ώρες του καύσωνα και πάντα παρέα με τους καλούς μας φίλους το αντιληακό και καπέλο..
Όλα με μέτρο γιατί θα πρέπει να Αγαπάμε το Σώμα μας και να το προσέχουμε..

Ιωάννα Κοτοπούλου. Personal trainer /Σύμβουλος διατροφής και Σωματικής Διάπλασης

Back to top button