Καστοριά

Mountain Lunatics: Ανάβαση στον Ίστακο και BBQ στο Παλιό Κωσταράζι μετά μουσικής!

Αυτή την Κυριακή (19/5) πάμε στον αγαπημένο μας Ίστακο! Η διαδρομή ενδείκνυται για όλους, ακόμα και αν δεν υπάρχει ανάλογη εμπειρία σε πεζοπορία βουνού, αρκεί να έχουμε μία υποτυπώδη φυσική κατάσταση! Όσον αφορά τους μικρούς μας φίλους, η διαδρομή είναι κατάλληλη και για παιδιά, μόνο που ηλικιακά θα πρέπει να είναι από 8 χρονών και πάνω. Το μέγιστο υψόμετρο που θα φτάσουμε, θα είναι τα 1370 μέτρα και η κορυφή «Σταυρός» που θα προσεγγίσουμε στα 1334 μέτρα. Η θέα απο’κεί πάνω είναι μαγευτική και το αγνάντι απίστευτο!

Ευκαιρία λοιπόν για όλους μας να βρεθούμε παρέα, σε μία από τις ομορφότερες κορυφές πέριξ της Πόλης της Καστοριάς. Το σημείο συνάντησης στις 10:00 π.μ που θα σας υποδείξουμε στην πορεία, βρίσκεται στο ενδιάμεσο της επαρχιακής οδού Κορησού – Γέρμας και θα γίνει με ιδιωτικής σας πρωτοβουλία. Θα διανύσουμε σχεδόν έξι χιλιόμετρα σε περίπου 3.5 ώρες.

Επιστρέφοντας στα οχήματα μας, το πρόγραμμα φυσικά και δεν τελειώνει εδώ! Άλλωστε Lunatics είμαστε και δύσκολα να μην περιλαμβάνουμε κάτι μερακλίδικο στις εκδρομές μας! Η συνέχεια λοιπόν θα γίνει στο Παλιό Κωσταράζι. Για την ιστορία..είναι ένα μαρτυρικό χωριό που εξαφάνισαν οι Γερμανοί επειδή θεώρησαν τον μυλωνά συνεργάτη των ανταρτών..

Βρίσκεται 20 χιλιόμετρα από το σημείο που θα έχουμε σταθμεύσει τα οχήματα μας, σ΄ένα πολύ όμορφα διαμορφωμένο χώρο που έχουν στήσει οι άνθρωποι του χωριού, πλησίον του Ιερού Ναού Γεννήσεως της Θεοτόκου. Εκεί θα γευματίσουμε όλοι μαζί παρέα κάτι λαχταριστό που ετοιμάζουμε για σας, υπό την συνοδεία μουσικής, αφού στην παρέα μας θα έχουμε επαγγελματίες μουσικούς πάνω στο λαϊκό τραγούδι!

Στοιχεία διαδρομής:

  • Μέγιστο υψόμετρο 1370 μ.
  • Υψόμετρο εκκίνησης 1070 μ.
  • Υψομετρική διαφορά 300 μ.
  • Διάρκεια πεζοπορίας 3.5 ώρες
  • Χιλιόμετρα 5,5

Απαραίτητος εξοπλισμός:

Ένα μικρό σακίδιο πλάτης
1 lt νερό
Κολατσιό για τις στάσεις
Έξτρα μπλουζάκι για αλλαγή σε περίπτωση που ιδρώσουμε (Dri fit)
Αντιανεμικό ελαφρύ

Ζακέτα φλίς
Καπέλο – αντηλιακό
Τα παπούτσια μας να ορειβατικά μποτάκια ή αθλητικά

Η ομάδα μας παρέχει όπως σε κάθε της εκδρομή:

Μπατόν πεζοπορίας
Αδιάβροχα, τύπου poncho
Ομαδικό φαρμακείο πλήρως εξοπλισμένο
Έμπειρους συνοδούς βουνού με πιστοποιημένες γνώσεις πάνω στις πρώτες βοήθειες (BLS)

Το Κυριακάτικο τραπέζι μας θα αποτελείται από ψητά της ώρας, διάφορες αλοιφές και ορεκτικά! Κρασί/τσίπουρο για τους μεγάλους και χυμό/αναψυκτικό για τους μικρούς μας φίλους.

*Υπάρχει η δυνατότητα να φροντίσουμε για όσους είναι vegan κατόπιν συνεννόησης!

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι Σάββατο το μεσημέρι!
Για περαιτέρω πληροφορίες και κόστος, επικοινωνήστε στα παρακάτω τηλέφωνα:

Κάβελας Πέτρος 6976996849
Μπινέλας Μίλτος 6937728097

*Το σημείο συνάντησης μας

https://maps.app.goo.gl/EAEibRaaUC46EtJb6

Back to top button