Ξακουστή για τα εμβληματικά αρχοντικά της, η Καστοριά μας υποδέχτηκε μέσα στην χειμωνιάτικη ομίχλη της. Εκεί, είχαμε την τύχη να ξεναγηθούμε και να μαγειρέψουμε μέσα στο αρχοντικό Μπατρίνου. Επαγγελματίες και ερασιτέχνες μάγειρες του τόπου μας σύστησαν την αστική καστοριανή κουζίνα και σε φροντισμένα σερβίτσια μας πρόσφεραν από σαρμάδες με λάχανο αρμιά (τα φασκιά του Χριστού), χοιρινό με αρμιά και κόκκινο πιπέρι, γκαρούφα (εμβληματικό πιάτο με γριβάδι), κεφτέδες με σάλτσα μακάλο, αγριογούρουνο με κάστανα άγρια μανιτάρια στη γάστρα, μηλόπιτα κ.ά.
Ο χριστουγεννιάτικος Γαστρονόμος ταξιδεύει στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, από τις Πρέσπες και το Νυμφαίο μέχρι την Έδεσσα και την πανέμορφη Καστοριά!
Ο Γαστρονόμος Δεκεμβρίου κυκλοφορεί στις 8 Δεκεμβρίου με την Καθημερινή της Κυριακής
~ Η ομάδα του Γαστρονόμου ~
Διευθυντής Γαστρονομικών Εκδόσεων: Angelos Rentoulas
Αρχισυντάκτρια: Christina Tzialla
Υπεύθυνη Ύλης: Maria Vassilopoulou
Συντακτική ομάδα: Nikoleta Makrionitou Βιβή Κωνσταντινίδου Aris Sklavenitis Meropi Papadopoulou
Digital: Anastasia Seferiadou Angela Stamatiadou Georgia Papastamou Marina Petridou
Creative Art Director: Σωτήρης Μαργέλος
Art Director: Ακριβή Κάκκαβα
Photography & Features Producer: Nasia Diamantidis
Styling: Giannis Zygomalas
Φωτογραφίες: Christina Georgiadou Michael Pappas Stylianos Papardelas / Photographer Nikos Karanikolas Theodosis georgiadis food photography (+food styling: Stauroula Foutsa) Amaryllis Tsegou
Videos: Sakis Gioumpasis Nikos Karanikolas Christina Georgiadou Stylianos Papardelas / Photographer
Post Production: Sakis Gioumpasis
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα, για την πολύτιμη βοήθειά τους: Spyros Anagnostou, Μαρία Μασιακού Αναγνώστου, Θανάση Καφέ, Sevi Liouza, Anna Atsou , Σωτήρης Γραίσκος, Anna Moschou, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΠΕΖΑ, Manos Englezos, Stefanos Dramas, Ντολτσό Εστιατόριο, Fouit Kastoria, Ελληνική Κόκκινη Φυλή Καστοριάς Κρυσταλλοπηγής