Μανιτάρια, και όχι όποια κι όποια. Βολίτες! Η ελληνική γη είναι γεμάτη από δαύτους, αλλά πρέπει καν να ξέρεις που να τους βρεις και πως να τους συμπεριφερθείς. Αλλά, αν τους βρεις… Και αν πάλι όχι, βολεύει να έχεις φίλους που μπορούν να σε προμηθεύσουν.
Έτσι, σήμερα φτιάχνουμε βολίτες τηγανιτούς! Άλλο να σας λέω, και άλλο να τρώτε! Δεν θα μπορείτε να σταματήστε. Αλήθεια. Πολύ καλή συνταγή, μου την έδωσε ευχαρίστως ένας φίλος, αλλά ό, τι πιο νόστιμο έχετε φάει σε μανιτάρι! Ας δούμε πως γίνεται:Υλικά:
βολίτες
αλάτι
καλαμποκάλευρο
λεμόνι
τριμμένο κεφαλοτύριΟδηγίες:
Έτσι, σήμερα φτιάχνουμε βολίτες τηγανιτούς! Άλλο να σας λέω, και άλλο να τρώτε! Δεν θα μπορείτε να σταματήστε. Αλήθεια. Πολύ καλή συνταγή, μου την έδωσε ευχαρίστως ένας φίλος, αλλά ό, τι πιο νόστιμο έχετε φάει σε μανιτάρι! Ας δούμε πως γίνεται:Υλικά:
βολίτες
αλάτι
καλαμποκάλευρο
λεμόνι
τριμμένο κεφαλοτύριΟδηγίες:
Αυτά είναι!
Πολύ λίγα υλικά, και πράγματα που έχουμε στην κουζίνα πάντα!
κόβουμε τους βολίτες φέτες πάχους 6-7 χιλιοστών και τους αλατίζουμε. Αφήνουμε να μείνουν περίπου μισή ώρα να τραβήξουν το αλάτι και να βγάλουν τα υγρά τους.
Παίρνουμε τις φέτες και τις τοποθετούμε στο τάπερ που έχουμε βάλει το καλαμποκάλευρο. Κλείνουμε το καπάκι του καλά και ανακινούμε έντονα.
Αλευρώθηκαν στο πι και φι και τέλεια.
Ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι σε τηγάνι σε ψηλή θερμοκρασία.
Σε 1-2 λεπτά, ροδίζουν. Αν χρειαστεί γυρίζουμε την άλλη πλευρά να ροδίσει.
Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα. Σερβίρουμε περιχύνοντας χυμό λεμόνι και πασπαλίζοντας κεφαλοτύρι.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ! ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ!