Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Καστοριά – συνταγή: Πικάντικα λαζάνια αλά Μεξικό (σειρά φωτογραφιών)

https://2.bp.blogspot.com/-k4a42JYm6GY/W0j-KduWChI/AAAAAAAAJ0I/PTQmsiWUZvYgNbT4x01qvnsa5_0A4xreACLcBGAs/s1600/1.jpg

Πολύ νόστιμη, εύκολη και ταξιδιάρικη συνταγή 

Υλικά:
500γρ κιμάς μοσχαρίδιος ή βοδινός
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι σκόρδο ξερό
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό τριμμένο
1 συσκευασία φασόλια κόκκινα
300γρ καλαμπόκι κονσέρβα
1 ψιλοκομμένο ντοματάκι κον κασέ
2 κουταλάκι πάπρικα καπνιστή
1/2 κουταλάκι τριμμένο τσίλι
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι κύμινο
1 κουτάλι μείγμα μπαχαρικών για μεξικάνικο φαγητό
350γρ τριμμένα τυριά καπνιστά
8-10 τορτίγιες μαλακές (αλευριού)
1/2 λίτρο νερό

Οδηγίες:
Αυτά είναι τα υλικά μας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC.

https://4.bp.blogspot.com/-vUMeL9LTIek/W0j-NGAl9fI/AAAAAAAAJ0c/u2mkx9esVVovkTdZWfkVajyhMeXzZm-wwCLcBGAs/s1600/2.jpg

Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον κιμά σε 1/2 ποτηράκι ελαιόλαδο.

https://4.bp.blogspot.com/-y5fGNqXXDGc/W0j-Mx0CkkI/AAAAAAAAJ0Y/81sAV1LN8DUZatu7kbi5RIgk1KK2fXupwCLcBGAs/s1600/3.jpg

Αφού εξατμιστούν τα υγρά καλά, προσθέτουμε το ντοματάκι, το αλάτι και όλα τα μπαχαρικά. Μαζί και το νερό. Σιγοβράζουμε. Στα μισά του βρασμού προσθέτουμε τα φασόλια να πάρουν κι αυτά μια βράση με τον κιμά.
https://3.bp.blogspot.com/-CU5Wn3utWyY/W0j-Nm_YskI/AAAAAAAAJ0g/yP6KbqrovoQ318d7grJjE2XNiw5DG-80wCLcBGAs/s1600/4.jpghttps://1.bp.blogspot.com/-KT67mg2KtEY/W0j-OGx44SI/AAAAAAAAJ0k/Kt4THXYEklsvmXVkv5_eUNu-YfwpYRVQwCLcBGAs/s1600/5.jpg

Μόλις χυλώσει ο κιμάς, και κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το καλαμπόκι και το Μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά.
https://4.bp.blogspot.com/-0VSb2qMw_CI/W0j-PIuZqBI/AAAAAAAAJ0o/eQKOaSqwJgwyrrP7Qe2Qt4cVwWD30qNGQCLcBGAs/s1600/6.jpghttps://1.bp.blogspot.com/-N3VCHF4PWMk/W0j-Pv1RXaI/AAAAAAAAJ0w/U8XaZFmGaOwDthDfljDg5P4h0IhC-EKYQCLcBGAs/s1600/8.jpg

Σε ταψάκι 32νο απλώνουμε 2 κουτάλια από τη σάλτσα μας.

https://1.bp.blogspot.com/-eV7GXV9CPDo/W0j-QZfF2MI/AAAAAAAAJ00/5xpyr_Huv3wP9VIQneIWZv6kzjDOk3hDACLcBGAs/s1600/9.jpg

Στη συνέχεια καλύπτουμε τον πάτο καλά με 3 τορτίγιες. Από πάνω απλώνουμε 4 κουταλιές κιμά και το 1/3 των τυριών.

https://2.bp.blogspot.com/-ZFRVK4tOF24/W0j-KUgGjtI/AAAAAAAAJ0M/EVY18zqqx1A4AnaIRCS8g-hJWNjyBoxowCLcBGAs/s1600/10.jpg

Τελειώνουμε με κιμά και τυρί.

https://2.bp.blogspot.com/-bDf73IV2_7A/W0j-Jaz7FDI/AAAAAAAAJ0E/MPa3eA4lDT84FoJhFM2ilbsATwrieK0ygCLcBGAs/s1600/11.jpg

Κόβουμε την τυχόν περίσσεια από τις τορτίγιες, όσο το ταψίμας.

https://4.bp.blogspot.com/-wxxHno5bPFY/W0j-K-XySFI/AAAAAAAAJ0Q/TbIb5MivEMcIz0yrjA772fe8fU_oAFWLACLcBGAs/s1600/12.jpg

Ψήνουμε περίπου 15′- 20′, ώσπου να ροδίσει και να λιώσει το τυρί. Αφρατεύουν πολύ οι τορτίγιες και παίρνουν την γεύση της σάλτσας.

https://1.bp.blogspot.com/-5JfRLFAADqA/W0j-LzjiMyI/AAAAAAAAJ0U/DrL4N4yqJAAOOD2C_8qBbUFFUjMMrNDKgCLcBGAs/s1600/13.jpg
Μοσχομυρίζει, είναι πολύ εύκολο, πολύ νόστιμο και χορταστικό φίλοι μου!
Φτιάξτε το για να ευχαριστήσετε τους αγΑπημένους σας και θα με θυμηθείτε!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Μαρία Παπαϊωάννου

 masasoura.blogspot.com

 

 

 

Back to top button