Πιστή στη σοκολάτα τώρα τελευταία, συνεχίζω με μια συνταγή που μπορώ να την χαρακτηρίσω ως τρουφάκια ή σοκολατάκια. Ή όπως την ονόμασα: ΣΟΚΟΛΑΤΟREO. Μικρά κεράσματα φτιαγμένα με αγαπημένα υλικά, χωρίς να χρειάζεται να καταβάλλουμε ιδιαίτερη προσπάθεια. Είναι εύκολα, διατηρούνται αρκετά στο ψυγείο (αν περισσέψουν) και είναι πρωτότυπα. Δοκιμάστε τα. Θα σας αρέσουν. Ας δούμε όμως πως φτιάχνονται:
ΣΟΚΟΛΑΤΟREO
Υλικά:
300γρ τυρί κρέμα (Philadelphia)
300γρ μπισκότα OREO
½ κούπα ζάχαρη άχνη
500γρ σοκολάτα (κουβερτούρα κατά προτίμηση)
Οδηγίες:
Κρατάμε το τυρί έξω από το ψυγείο για τουλάχιστον 30′, ώσπου να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Στο μπλέντερ- ή μούλτι που έχω εγώ- θρυμματίζουμε καλά το μπισκότα να γίνουν λεία πάστα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το τυρί. Ανακατεύουμε πολύ καλά να αναμιχθούν τα υλικά.
Σε λαδόχαρτο, στρώνουμε το μίγμα μας να γίνει ένα μπαστούνι.
Τυλίγουμε σφιχτά και προσέχουμε το μπαστούνι μας να έχει την ίδια μάζα σε όλο το μήκος του. Τοποθετούμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ώρα, ώσπου να σφίξει, για να δουλεύεται πιο εύκολα.
Σε σιγανή φωτιά λιώνουμε την σοκολάτα. Προτιμάμε την κουβερτούρα, γιατί ταιριάζει περισσότερο στην γεύση του μίγματος. Όμως και με την γάλακτος που χρησιμοποίησα εδώ, έγιναν επίσης νόστιμα. Κόβουμε φέτες1 cm από το μπαστούνι μας και τις βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα. Αφήνουμε πάνω σε λαδόχαρτο να στερεοποιηθεί η σοκολάτα. Τοποθετούμε στο ψυγείο, να σφίξουν καλά τα σοκολατάκια μας.
Διατηρούμε στο ψυγείο και σερβίρουμε σε όλους το σοκολάτρεις. Καθώς επίσης και στους υπόλοιπους ανθρώπους γιατί είναι πολύ γευστικά και πρωτότυπα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ φίλοι μου.
Μαρία Παπαϊωάννου