Σήμερα έχω να σας προτείνω ένα πολύ ωραίο και πολύ εύκολο φαγητό. Είναι λίγο διαφορετικό, και πολύ νόστιμο. Και φυσικά δεν είναι απαραίτητο να νηστεύουμε για να το μαγειρέψουμε και να το φάμε. Μπορούμε πάντα να το απολαύσουμε στο καθημερινό μας τραπέζι. Και μην σας τρομάζει η ιδέα του πως θα καθαρίσουμε τις αγκινάρες. Εγώ ποτέ δεν το έκανα. Παίρνω πάντα κατεψυγμένες. Είναι έτοιμες καθαρισμένες και πάρα πολύ νόστιμες. Βέβαια, εδώ που ζω, και να ήθελα ακόμα, δεν θα μπορούσα να βρω φρέσκες αγκινάρες. Σπάνια βλέπω στους πάγκους της λαϊκής αγοράς ή στη μαναβική του σούπερ μάρκετ. Όμως, όπως είπα και πιο πάνω, και οι κατεψυγμένες μας βγάζουν το ίδιο ασπροπρόσωπες. Ή και ασπροπρόσωπους. Γιατί όχι; Ας δούμε λοιπόν την σημερινή συνταγή μας:
ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΑΛΑ ΠΟΛΙΤΑ
Υλικά:
4 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες (σε χοντρές φέτες)
2 καρότα σε ροδέλες
1 κρεμμύδι καθαρισμένο και κομμένο επίσης σε ροδέλες
500γρ κατεψυγμένες αγκινάρες
αλάτι
πιπέρι
1 κουτάλι ψιλοκομμένο άνιθο
χυμό από 1 λεμόνι
1/2 κούπα ελαιόλαδο
Οδηγίες:
Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα σοτάρουμε το λάδι το κρεμμύδι και τα καρότα.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και βραστό νερό τόσο, όσο να σκεπάζονται τα λαχανικά μας. Σιγοβράζουμε να μαλακώσουν. Αφήνουμε και λίγο ζουμί, όπως όλα τα λαδερά φαγητά. Κάνει καταπληκτικές… βούτες.
Το φαγητό αυτό τρώγεται το ίδιο ευχάριστα τόσο ζεστό όσο και κρύο. Και δεν χρειάζεται να το συνοδεύσουμε με τίποτα άλλο, πέρα από μια φέτα φρέσκο ψωμί, και αν θέλουμε λίγο τυρί φέτα.
Καλή μας όρεξη!
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ!!!
Μαρία Παπαϊωάννου