Είναι πολλές φορές που ζητάμε κάτι γλυκό αλλά και… ξινό ταυτόχρονα. Κάτι που να το τρώμε ευχάριστα, αλλά και να μη μας λιγώνει. Κάτι τέτοιο είναι το ταιριαστό τελείωμα ενός γεύματος. Κι ενός απογεύματος, κι ό,τι άλλο θέλουμε εμείς. Μ’ αυτήν την σκέψη στο μυαλό μου, σήμερα θα σας παρουσιάσω μια επίσης αγαπημένη συνταγή. Το κέζε κούχεν. Έτσι την παρέλαβα εδώ και χρόνια κι έτσι σας την δίνω. Ίσως το όνομά να μην είναι σωστό, γι’ αυτό και πρόσθεσα μόνη μου το “αλά ελληνικά”. Όπως και να’ χει, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο υπέροχο. Ας δούμε λοιπόν την συνταγή μας:
ΚΕΖΕ ΚΟΥΧΕΝ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
παντεσπάνι:
6 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
2 βανίλιες
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
κρέμα:
2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι
1 κεσεδάκι ζάχαρη
1 φάκελο ζελέ ανανά
2 φάκελα σαντιγί σε σκόνη
3 αυγά βιολογικά
χυμός από μισό λεμόνι
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Οδηγίες:
Προθερμαίνουμε το φούρνο 180ο C. Χτυπάμε στο μίξερ καλά τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Προσθέτουμε ανακατεύοντας απαλά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Αδειάζουμε το μίγμα σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο και ψήνουμε 30’. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το ζελέ με ένα ποτήρι νερό μόνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε και τη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού. Χτυπάμε στο μίξερ καλά τη ζάχαρη, τα γιαούρτια, τα αυγά και το χυμό λεμονιού.
Προσθέτουμε και το ζελέ, και ανακατεύοντας απαλά με τη σαντιγί.
Μόλις βγάλουμε το παντεσπάνι από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε δύο δίσκους.
Βάζουμε τον ένα δίσκο στο ταψί, αδειάζουμε από πάνω όλη την κρέμα και καλύπτουμε με τον άλλο δίσκο.
Αφήνουμε μία μέρα στο ψυγείο να σφίξει η κρέμα. Μετά μπορούμε να αναποδογυρίσουμε την τούρτα σε πιατέλα, και πριν τη σερβίρουμε απλά πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη.
Κόβεται απίθανα, και … τρώγεται ακόμα πιο απίθανα. Και το σπουδαιότερο: είναι τόσο εύκολο να γίνει!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ!!!
Μαρία Παπαϊωάννου