Πολλές φορές έχω αναφέρει ότι το πάντρεμα της παράδοσης με τη σύγχρονη σκέψη έχει ωραία αποτελέσματα. Ένα τέτοιο είναι πάντρεμα είναι και το σιροπιασμένο ινδοκάρυδο με γλάσο σοκολάτας ως επικάλυψη. Πολύ ωραίο γλυκό, με νοσταλγικά γνωστές γεύσεις και το ελαφρύ σιρόπι της παλιάς Ελλάδας, που οι νέες Ελληνίδες ενισχύσαμε με ένα πεντανόστιμο γλάσο σοκολάτας που το περιχύνουμε σ’όλη την επιφάνειά του. Τόσες γεύσεις ταιριαστές μαζί, μόνο ένα απίθανο αποτέλεσμα θα μπορούσαν να δώσουν. Ας δούμε όμως πως γίνεται:
Υλικά:
200γρ μαργαρίνη
1 κούπα ζάχαρη
5 αυγά
1 κούπα ινδοκάρυδο τριμμένο
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
2 βανίλιες σε σκόνη
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1/3 κούπας γάλα
1 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
σιρόπι:
1 κούπα ζάχαρη
2 κούπες νερό
φλούδα από 1/2 πορτοκάλι
γλάσο σοκολάτας:
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
170γρ σοκολάτα κουβερτούρα
2 κουτάλια ζάχαρη άχνη
2 κουτάλι γεμάτο μαργαρίνη
Οδηγίες:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180ο στις αντιστάσεις πάνω- κάτω.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη καλά ν’ αφρατέψουν, προσθέτουμε ένα- ένα τ’ αυγά, το γιαούρτι, το γάλα, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ και το ινδοκάρυδο. Ανακατεύοντας στη χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε το αλεύρι σιγά- σιγά, ώστε να πετύχουμε ένα μείγμα όχι πολύ κρεμώδες.Ίσως να περισσέψει και λίγο αλεύρι.
Απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι 32νο και ψήνουμε για 45′ ή ώσπου να ροδίσει καλά το γλυκό.
Σιγοβράζουμε τα υλικά για το σιρόπι περίπου 6′.
Όταν βγάλουμε και κρυώσει το γλυκό, το τρυπάμε μ’ ένα πιρούνι παντού και το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.
Όταν το γλυκό κρυώσει πολύ καλά, ετοιμάζουμε το γλάσο. Σε κατσαρολάκι προσθέτουμε τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος. Μόλις πάρουν βράση, κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα.
Ανακατεύουμε να λιώσει καλά η σοκολάτα.
Απλώνουμε καλά πάνω στο γλυκό μας.
Σερβίρουμε στους αγαπημένους μας και… ξανασερβίρουμε. Τόσο το απολαμβάνουμε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ!