Τριαντάφυλλο γλυκό του κουταλιού
Υλικά:
400γρ ροδοπέταλα από μαγιάτικα τριαντάφυλλα
2 κιλά ζάχαρη
1,200 λίτρα νερό
1/2 κουταλάκι ξινό
1 κουτάλι γλυκόζη
Αυτά είναι τα μαγιάτικα τριαντάφυλλα.
Και αυτά είναι όλα- όλα τα υλικά μας.
Οδηγίες:
Βγάζουμε τα ροδοπέταλα από τους μίσχους τους και αφαιρούμε το άσπρο μέρος κόβοντας με ένα ψαλίδι. Τα ζυγίζουμε.
Πλένουμε πολύ καλά μέσα σε λεκάνη με κρύο νερό. Στραγγίζουμε καλά και απλώνουμε πάνω σε μεγάλη πετσέτα. Καλύπτουμε με άλλη πετσέτα και πατάμε να στραγγίξουν καλά.
Ανακατεύουμε τα ροδοπέταλα με την ζάχαρη και τρίβουμε επίσης πολύ καλά. Αφήνουμε τουλάχιστον 30’. Μέχρι 2 ώρες.
Σε κατσαρόλα βάζουμε τα ροδοπέταλα με τη ζάχαρη, το νερό και το ξινό να βράσουν. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μικρότερο δυνατό δείκτη, σκεπάζουμε με το καπάκι της την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου 45’. Όταν το σιρόπι δέσει είναι και τα τριαντάφυλλα έτοιμα. Στα τελευταία λεπτά προσθέτουμε και την γλυκόζη.
Αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει καλά και φυλάγουμε σε καθαρό και στεγνό βάζο.
Επίσης σας κερνάω φίλοι μου. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Μαρία Παπαϊωάννου