Όταν τα τσίπουρα αποστάζονται, το καλοκαίρι που η μπύρα είναι στα φόρτε της και όποτε το κρασάκι καλεί για νόστιμο μεζέ ή για οποιαδήποτε λιγούρα, τα μανιτάρια έχουν την τιμητική τους. Αγαπημένα όλου του κόσμου. Ψητά, τουρσί, τηγανιτά, σκέτα ή σε φαγητό, βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων μας. Σήμερα φτιάξαμε Μανιτάρια Πλευρώτους στον Φούρνο. Τόσο εύκολα, που όσο να το σκεφτούμε… ψήθηκαν κιόλας! Υλικά που βρίσκονται παντού, μανιτάρια που υπάρχουν στην αγορά όλο τον χρόνο και υλικά της κουζίνας μας, και ξεκινάμε!
Ας μην μακρηγορούμε γιατί ο μεζές με περιμένει. Ας δούμε πως γίνεται:
Υλικά:
500γρ πλευρώτους μανιτάρια (μία συσκευασία)
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
1 κουτάλι μουστάρδα
χυμό από 1 λεμόνι
δύο σκελίδες σκόρδο μεγάλες
1/2 κουταλάκι ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
Οδηγίες:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 οC.
Στο μεγάλο ταψί του φούρνου στρώνουμε λαδόκολλα και αραδιάζουμε τα μανιτάρια. Να ψηθούν ένα ένα και να μην απανωτίζονται.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ φίλοι μου, γιατί η επιτυχία είναι δεδομένη!