Καστοριά

Ζελέ με σταφύλια και γλυκό κρασί

Υλικά συνταγής

  • 5 φύλλα ζελατίνης
  • 750 ml γλυκό σαμιώτικο ή λημνιό κρασί
  • το ξύσμα 1 λεμονιού
  • 1 κιλό ρώγες από άσπρα και μαύρα σταφύλια
  • φυλλαράκια δυόσμου για το γαρνίρισμα

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε τα φύλλα της ζελατίνης να μαλακώσουν σε 1 φλιτζάνι με κρύο νερό. Ζεσταίνετε το κρασί σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού. Μόλις πάρει βράση, αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε τα φύλλα ζελατίνης καλά στυμμένα.
  2. Ανακατεύετε ώσπου να διαλυθεί η ζελατίνη εντελώς και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει μέσα σε φόρμα για ζελέ. Μόλις αρχίσει να πήζει ελαφρά, ρίχνετε τις ρώγες σταφυλιών και το βάζετε στο ψυγείο για αρκετές ώρες. Ξεφορμάρετε βυθίζοντας τη φόρμα για ελάχιστα δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό και αναποδογυρίζοντας σε πιατέλα. Γαρνίρετε το ζελέ με φύλλα δυόσμου.

icookgreek.com

Back to top button