ΕλλάδαΚόσμος

Συνάντηση Τραμπ- Τσίπρα στον Λευκό Οίκο (φωτογραφίες – βίντεο)

 

Ακριβώς στις 19:00 ώρα Ελλάδας έφτασε στο Λευκό Οίκο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τη συνάντηση του με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.   

Τον κ. Τσίπρα υποδέχτηκε προσωπικά ο Αμερικανός Πρόεδρος στο κατώφλι του Λευκού Οίκου. Μετά από ένα σύντομο διάλογο οι δυο άντρες πέρασαν στο εσωτερικό του Λευκού Οίκου, όπου είναι σε εξέλιξη η συνάντηση.

Κατά το σύντομο διάλογο που είχαν οι δυο άντρες μπροστά στις κάμερες ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει περάσει πολλά, αλλά κάνει σπουδαίο έργο και θα επιστρέψει. Συνεργαζόμαστε σε πολλούς και διάφορους τομείς όπως η αναβάθμιση του στόλου των αεροσκαφών F-16. Θα συζητήσουμε για επιπλέον τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα και η Ελλάδα να βοηθήσει εμάς, είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ στο δωμάτιο όπου γίνεται η διευρυμένη συνάντηση των δυο αντιπροσωπειών είπε χαρακτηριστικά, προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, ότι είμαστε μαζί σας, έχετε κάνει εξαιρετική δουλειά σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Στην αντιφώνησή του ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι η συνεργασία των δυο χωρών είναι σημαντική και ότι θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να ενισχύσουμε αυτή τη συνεργασία. Μοιραζόμαστε κοινές αξίες, είπε ο κ Τρίπρας

Μια σημαντική στιγμή για την ενίσχυση των ελληνοαμερικανικών στρατηγικών σχέσεων, χαρακτήρισε, με ανάρτηση στο twitter, ο πρωθυπουργός την επίσκεψη του στον Λευκό Οίκο.

 

 

 

 

Back to top button