ΓούναΕλλάδαΚαστοριά

Στήριξη και ανοιχτή πρόσκληση του Χαράλαμπου Καραταγλίδη προς τη σχεδιάστρια Μαίρη Κατράντζου (βίντεο)

 Ψευτοακτιβιστές υπό τον μανδύα της οικολογίας

Προς: Μαίρη Κατράντζου Σχεδιάστρια μόδας

Αξιότιμη κα. Κατράντζου

Καταρχήν θα ήθελα να σας συγχαρώ για την άνοδο σας στο χώρο της μόδας που με σταθερά βήματα έχετε φτάσει ψηλά και καταξιωθεί.

Λαμβάνοντας γνώση από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης το περιστατικό της ακτιβίστριας που διέκοψε το fashion Show σας, στην εβδομάδα μόδας του Λονδίνου, θα θέλαμε να σας δηλώσουμε τη αντίθεση μας για την επίθεση υποστηρικτών του antifur ψευτοκινήματος που περιβάλετε δήθεν με τον μανδύα της οικολογίας.

Ως Πρόεδρος Επιμελητηρίου και γουναράς σε έναν κλάδο όπου η μόδα είναι συνυφασμένη με τις δημιουργίες μας, αισθάνομαι υπερήφανος για το επάγγελμα μου, με βαθειά οικολογική και περιβαντολογική συνείδηση.

Πραγματικά δεν χρειάζεται μεγάλη συζήτηση για να αντιληφθεί κάποιος αν τα πετρελαιοειδή, συνθετικά, ύποπτα για τη υγεία υποκατάστατα της φυσικής γούνας τα οποία χρειάζονται κατά μέσο όρο 400 χρόνια για να διαλυθούν, μπορούν να θεωρηθούν οικολογικά.

Σε καμία περίπτωση την παρούσα επιστολή δεν θέλω να την εκλάβετε ως προσπάθεια υποδείξεων ή χειραγώγησης της δουλεία σας αλλά ως ενημέρωσης και για την άλλη όψη του νομίσματος. Με αυτές τις σκέψεις σας απευθύνω και μια ανοικτή πρόσκληση για επίσκεψη σας στην Καστοριά.

Κλείνοντας σας εύχομαι μόνο επιτυχίες στην σταδιοδρομία σας και επισυνάπτω ένα ενδιαφέρον απόσπασμα από άρθρο της Κέζα Λώρη.

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΑΡΑΤΑΓΛΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

Δείτε βίντεο από το Fashion Show στο Λονδίνο στις 18 Φεβρουαρίου ΕΔΩ

 

Back to top button