ΕλλάδαΚαστοριά

ΕΔΕ διέταξε σήμερα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ για τους Έλληνες στρατιωτικούς


Ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ) σύμφωνα με το Armyvoice.gr διέταξε σήμερα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης για το περιστατικό που σημειώθηκε στον Έβρο.

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΥΡΜΑΛΗΣ

Πέντε ημέρες μετά την σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών από Τούρκους κινητοποιήθηκε το ΓΕΕΘΑ για να διερευνηθεί το περιστατικό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες την διερεύνηση θα κάνει ο Υπαρχηγός ΓΕΣ, ο οποίος για το λόγο αυτό μεταβαίνει αύριο στην περιοχή της 16ης Μεραρχίας.

Η ΕΔΕ έπρεπε να έχει διαταχθεί από την πρώτη κιόλας μέρα υποστήριζαν πηγές του Armyvoice.gr. Βέβαια, κάλιο αργά παρά ποτέ. Τουλάχιστον μ’αυτό τον τρόπο, ίσως να δοθεί ένα τέλος στις φήμες που διαδίδονται για το πως βρέθηκαν σε τουρκικό έδαφος οι Έλληνες στρατιωτικοί.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι την πρώτη μέρα που έγινε γνωστό το περιστατικό ο Αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής μετέβει στον Έβρο και συνομίλησε με τα στελέχη.

armyvoice.gr

 

 

One Comment

  1. Έχει κανείς την αίσθηση , ότι μικρή σημασία έχει πια , αν ο αρχηγός του ΓΕΣ πήγε την πρώτη μέρα του συμβάντος στο Έβρο , ή ο υπαρχηγός του ΓΕΣ θα διενεργήσει ΕΔΕ πέντε ημέρες μετά το συμβάν .
    Σημασία έχει να μη εξευτελίζεται ο Έλληνας στρατιώτης και συλλαμβάνεται αιχμάλωτος από τους Τούρκους , πόσο μάλλον ο Έλληνας αξιωματικός , γιατί μαζί του εξευτελίζεται και ολόκληρη η Ελλάδα . Δυστυχώς .

    Όποιες κι αν ήταν οι συνθήκες της αιχμαλωσίας τους , όσο κακές κι αν ήταν αυτές · ήταν όμως το ίδιο κακές και για τους Τούρκους που τους αιχμαλώτισαν · και οι Τούρκοι τους αιχμαλώτισαν · οι δικοί μας αιχμαλωτίστηκαν . Δυστυχώς .—

Back to top button