Καστοριά

Ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος για την έξοδο από τα μνημόνια

Οι-λίγες-“ειλικρινής” και “ψύχραιμες” φωνές εντός του ΣΥΡΙΖΑ, που άρχισαν να διατυπώνουν δειλά-δειλά την πραγματικότητα, δεν αποτελούν μια άλλη οπτική και ηθική αλλά κομμάτι της ίδιας εικόνας, επιβεβαίωση του κανόνα-αφηγήματος.
Το βασικό σημείο στην παραδοχή που κάνουν για τη μη λήξη των Μνημονιακών πολιτικών είναι πως Τ.Ι.Ν.Α γινόταν το καλοκαίρι του 15…αναγκαστικά υπέγραψαν Μνημόνιο κι αυτό που γίνεται τώρα είναι η επιβεβαίωση της Νεοφιλελεύθερης κανονικότητας ΚΑΙ στη χώρα μας.
Έτσι λοιπόν αθωώνεται η εφαρμογή των αντικοινωνικών πολιτικών,πασπαλίζεται με κάποιας ήσσονος σημασίας θετικά μέτρα που λήφθηκαν με τη συμφωνία των δανειστών αποκρύπτοντας μέσα από τη θεωρία των <<Δύο επιλογών>> τη δυνατότητα για μια άλλη πραγματικότητα.
Έτσι λοιπόν παρουσιάζουν τις δύο επιλογές του Τσίπρα ως εξής:
-Υπογραφή Μνημονίου
-Άτακτη χρεωκοπία
Αποκρύπτουν κάτι που είναι απορία ενός μεγάλου μέρους του κόσμου που στήριξε ΣΥΡΙΖΑ και ΌΧΙ στο δημοψήφισμα και ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ στις κρίσιμες συζητήσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αποτελώντας την ΤΡΊΤΗ,ΛΟΓΙΚΟΤΕΡΗ και ΕΝΤΙΜΟΤΕΡΗ επιλογή.
Παραίτηση κυβέρνησης,προκήρυξη εκλογών καθώς “ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ” με σύνθημα την έξοδο από Ε.Ε-Ευρω καθώς διαπιστωμένα δεν υπάρχουν σοβαρά περιθώρια εφαρμογής φιλολαϊκών πολιτικών.
Η προεκλογική-σύντομη-εκστρατεία αλλά κυρίως η μετεκλογική δράση του κόμματος θα ήταν να οργανώσει το επόμενο βήμα.
Γι αυτό λοιπόν η επιλογή σας ήταν ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΟΔΟΧΗ των νεοφιλελεύθερων πολιτικών ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΜΦΙΣΒΉΤΗΣΗΣ τους.
Γι αυτό λοιπόν είστε υπόλογοι-ες για τον ενταφιασμό κάθε ελπίδας εναλλακτικής στο μυαλό των λαϊκών στρωμάτων και αυτό δεν πρόκειται να ΞΕΠΛΥΘΕΙ ΠΟΤΕ!

 

 

3 Comments

  1. Όταν ένας ευαίσθητος λαϊκός αγωνιστής κόπτεται, φραστικά έστω, για τα δικαιώματα του λαού, τον οποίο λαό εξακολουθεί να αποκαλεί ΛΑΙΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ κατά τα ειωθότα του 1917, τότε λυπάμαι, αλλά οι προθέσεις δεν είναι ειλικρινΕΙς, μάρτυράς μου η ανορθογραφία σας!

  2. Δεν θα ξεπλυθει ούτε η ξεφτίλα όσων μας τους παρουσίαζαν σαν άλλο από αυτό που σήμερα, δήθεν μας αποκαλύπτουν και ψήφισαν τα προαπαιτούμενα αλλά μετα την κάνανε με ελαφριά πηδηματάκια για να το παίζουν τώρα κατηγοροι….

  3. Έχει δίκιο ο Πολίτης που επισημαίνει και τον ρόλο της ορθογραφίας. Τελευταία μπουχτίσαμε από αυτά τα λάθη. Σαν το “πρώτες μεταμνημονιακές περίπατοι” του πρωθυπουργού μας χτες στην Ιθάκη. Η περίπατος, της περιπάτου, την περίπατο και τι άλλο θα ακούσουμε πια!!!…

Back to top button