Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Συνέντευξη του Κώστα Βουτσά στην Καστοριανή Νικολέτα Κανάκη (βίντεο)

Η ιστορία του αγαπημένου ηθοποιού από το www.18-24.gr 

Είναι ο θρύλος του ελληνικού κινηματογράφου, είναι ο αιώνιος έφηβος, είναι η χαρά της ζωής. Ο Κώστας Βουτσάς είναι όλα τα πρόσωπα που έχουμε αγαπήσει στον ελληνικό κινηματογράφο, μέσα σε μια ψυχή.

Φέτος συμπληρώνει 70 χρόνια καριέρας, πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Χτυποκάρδια στο θρανίο» στο θέατρο ΗΒΗ και όταν τον ρωτάς πως νιώθει σου απαντάει πως κάθε φορά που κάνει μια νέα δουλειά αισθάνεται οτι ξεκινάει την καριέρα του από την αρχή. Όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει κερδίσει μόνο την αγάπη του κόσμου αλλά και την ίδια τη ζωή, αφού ξέρει να ζει και να απολαμβάνει κάθε στιγμή. Χαμογελαστός, ευγενικός και ευδιάθετος ο αγαπημένος ηθοποιός υποδέχτηκε στο σπίτι του τη Νικολέτα Κανάκη από το www.18-24.gr και μίλησε για καριέρα του αλλά και τη ζωή του. Πώς νιώθει σήμερα όταν βλέπει τις ταινίες του στην τηλεόραση; Έχει άγχος κάθε φορά που ανεβαίνει στη σκηνή; Πόσα όχι έχει πει στην καριέρα του; Τι είναι γι’ αυτόν ευτυχία;

news247.gr

 

 

8 Comments

 1. Μην εκτίθεστε κύριε Κουκουφίκα. Διαβάστε προσεκτικά την μικρο-ιστορία του τόπου σας και αυτή θα σας οδηγήσει σε ασφαλή γενικά συμπεράσματα. Ξεκινήστε από το Τσιρίλοβο και μην φεύγετε από αυτό. Μόλις την αναγνώσετε θα έχετε κατανοήσει όλη την μικρο-ιστορία της Καστοριάς. Αναρωτηθήκατε γιατί ερήμωσε το χωριό σας, το οποίο είναι και χωριό μου; Σας παράθεσα τόσες πηγές και ονόματα , άλλα φαίνεται ότι δεν θέλετε να τις αγγίζετε, δικό σας θέμα. Στο Κομανίτσεβο (Λιθιά από το 22-11-1927) επί Μακεδονικού Αγώνα και λίφο πριν σφαγιασθήκαν τρεις Λιθιώτες- γκεκομάνοι και πέντε εξαρχικοί . Μπορείτε να πάτε στο Δημ Σχολείο της Λιθιάς και να αναγνώσετε τα ονόματα των γκρεκομάνων στο Ηρώον που στήθηκε το 1937. Στο Τσιρίλοβο υπάρχει κάτι; Διαφωτίστε μας. Στον Εμφύλιο, σας ανέφερα τόσα ονόματα από το χωριό σας , εάν θέλετε να σας δείξω και τα έρημα κλειστά σπίτια τους. Για την Βασιλειάδα (Ζαγορίτσανη) διαβάστε το πρόσφατο βιβλίο του Παπαστρατή «Απο την Ζαγορίτσανη στο Τσαριγραντ» ή στην Οδό της Καστοριάς., εκεί θα βρείτε τι είπε ο Στέφανος Δραγούμης για την σφαγή της Ζαγορίτσανης για 79 και για άλλους 62 άτομα. Επαναλαμβάνω να διαβάσετε τι είπε ο Στέφανος Δραγούμης και όχι χαρακτηρισμούς περί μικρής Σόφιας. Οι επίγονοι των θυμάτων βρίσκονται στη Βασιλειάδα ( ένα από τα πιο προκομμένα χωριά του Νομούς μας και συνεχίζει να είναι)

  Λυπάμαι κύριε Κουκουφίκα που χάνετε τον έλεγχο των λόγων σας και οδηγείστε σε άληστου μνήμης αφορισμούς που οδηγούσαν τους σλαβόφωνους σε μεγάλους μπελάδες. Διαβάστε και δείτε τα γεγονότα με κριτικό μάτι. Τα θύματα εκείνων των εποχών ήταν άνθρωποι απλοί, γήινοι, δεν είχαν τη δύναμη των μέσων και τον λόγο να αντιμετωπίσουν αφορισμούς και ετεροπροσδιορισμούς σκοπιμοτήτων. Ήταν όμως Καστοριανοί ανταν πα πα νταν (εδώ χρειάζεται να μελετήσετε τον Καραβαγγέλη…).
  Και κάτι άλλο, μην ψάχνετε φαντάσματα στη Ιστορία, ότι έγινε δεν αλλάζει, ότι γράφτηκε διαβάζεται. Έγιναν πολλά λάθη, εγκλήματα από όλους τους εμπλεκομένους κάθε ιστορικής στιγμής αλλά βλέπω από τη πλευρά σας, δεν είσθε σε θέση να αναγνωρίσετε αυτά που πανελλήνια λέμε έγιναν πολλά λάθη. Εγώ όμως θεωρώ γόνιμο τον διάλογο που γίνεται έστω και με τον τόπο αυτό, χωρίς ακρότητες και φανατισμούς. Πάντως σας είμαι ευγνώμων γιατί οι έστω και λίγες αναφορές που κάνετε σε πηγές με οδηγούν να τις αναζητήσω να τις μελετήσω και να τις εκθέσω δημοσίως
  Τα σέβη μου

 2. Από το εθνικό στο ……κωμικό …..

  Κύριε Σάρο , μιλάτε σοβαρά ;

  Εγώ δεν χειροκρότησα το ‘Ιλιντεν : ” Μπράβο Ευάγγελε ” !
  Το ‘Ιλιντεν κατά τις όποιες ιστορικές μου γνώσεις , ανήκει στην σκοπιανή ιστορία , όχι στην ελληνική .
  Στο ‘Ιλιντεν σκοτώθηκε ο Μελάς ; Γιατί δεν απαντάτε στην ” ταμπακέρα ” , που νομίζω , πάρα πολύ ξεκάθαρα , σας την εξέθεσα ;
  Δόνετε την εντύπωση ότι σας ενδιαφέρει η σκοπιανή ιστορία και όχι η ελληνική .

  Οι δικές μου ιστορικές πηγές κ. Σάρρο , είναι βραβευμένες από την Ακαδημία Αθηνών και όχι από την…….Ακαδημία των Σκοπίων ….. Θερμά θα σας πρότεινα και το best —seller : ” Εμφύλια πάθη ” των Μαρανζίδη — Καλύβα ( αν δεν τα γνωρίζετε , που είμαι βέβαιος ότι τα γνωρίζετε , αλλά δεν συμφέρουν ….)

  Θα μπορούσε κανείς , όλα σας τα επιχειρήματα , ένα —ένα να τα κουρελιάσει , κοιτώντας τα από τη σκοπιά της ελληνικής ιστορίας , αλλά δεν έχει νόημα : δύσκολα βγάζει κανείς τα ιδεολογικά γυαλιά του .
  Όσο για τα συναισθηματικά γυαλιά , καλό είναι να τα προσέχει κανείς πολύ , γιατί η ψυχιατρική μας διδάσκει , πως όταν οι επιθυμίες δεν λαμβάνουν υπ’ όψιν την πραγματικότητα , δημιουργούνται υστερικές καταστάσεις ……..

  Σταματάω εδώ τον διάλογο μαζί σας με καλή διάθεση , αλλά σταματάω .
  Με μια επισήμανση , όχι για σας , αλλά για κάποιους άλλους και όποιος κατάλαβε , κατάλαβε :

  Μια συζήτηση που ξεκίνησε από τα συλλαλητήρια των μαθητών για το ” Μακαδονικό ” , τελειώνει κάτω απ’ την ανάρτηση ενός κατ’ εξοχήν ηθοποιού της κωμωδίας …..
  Τους βγάζω το καπέλο μου ! Οι άνθρωποι έχουν χιούμορ · ανώτεροι και από τον Φ.Ραμπελαί ……

 3. Αγαπητοί κύριοι Κουκουφίκα και Σάρο η κοινωνία της πόλης μαστίζεται απο οικονομικά προβλήματα και εσείς ασχολείστε με το τι έκαναν στα 1900 Αν το καταλάβατε φθάσαμε αισίως στα 2018 και πρέπει να ασχοληθήτε και λίγο με το σήμερα. Ευχαριστώ.

 4. Εύγε. Στην προτελευταία μου ανάρτηση μίλησα για την θλίψη που προκαλεί η ΕΡΗΜΗ εικόνα της Καστοριάς του Αργους και των χωριών. Εμας τους απόδημους, μας πονά αυτή η εικόνα. Η μόνη χαρά που αντλούμε είναι η πολιτιστική κίνηση που παρουσιάζουν φορείς και άνθρωποι του νομού Καστοριάς. Θα μου πείτε τι κάνουμε; Πολύ λίγα πράγματα που θα βοηθούσαν την οικονομία της Καστοριάς. Είναι θλιβερό να ακούς ότι ο πληθυσμός της πόλης της Καστοριάς, γερασμένος, φτάνει δεν φτάνει τις 8000. Ως καταγόμενοι δεν εισακουγόμαστε στην τοπική αυτοδιοίκηση. Την μεγάλη ευθύνη όμως την έχουμε ΕΜΕΙΣ που δεν επιμένουμε να ξεπεράσουμε τις αναπηρίες του καιρού. Τουλάχιστον υπάρχουν πολλοί Καστοριανοί πετυχημένοι σε όλους τους τομείς και αυτοί ας αποτελέσουν καλό παράδειγμα για τη νέα γενιά του τόπου μας. Και να γνωρίζετε κάτι: ΧΩΡΙΣ ΠΛΗΓΕΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΣΤΗ ΖΩΉ (το είπε ο διακεκριμένος και διεθνώς αναγνωρισμένος γλύπτης Ανδρέας Παπαχρήστου από την Λιθιά). Όσοι ξενιτεύτηκαν το γνωρίζουν, και δεν το ξεχνούν.
  Όσο αφορά τα ιστορικά μας είναι καιρός να ασχοληθούμε με τις τελευταίες δεκαετίες και σε αυτό συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο σας.

 5. Η Ελληνική Δημοκρατία και το Ίλιντεν

  Κύριε Παπαδόπουλε .
  Κανείς δεν είπε ότι ότι η Καστοριά δεν έχει οικονομικά προβλήματα , όπως όλη η Ελλάδα , μια φτωχευμένη χώρα .
  Όμως και κανείς δεν είπε ότι τα οικονομικά προβλήματα της Καστοριάς , οφείλονται στο ότι ο Μακεδονικός Αγώνας γιορτάζεται στο Μελά και όχι στο Ίλιντεν .

  Κανείς δεν είπε — Έλληνας τουλάχιστον — , ότι τα οικονομικά προβλήματα της Καστοριάς , οφείλονται , στο ότι ο σημερινός μας Δεσπότης , όταν λειτουργεί στη Βασιλειάδα δεν χρειάζεται πια να έχει ” σηκωμένο τον κόκορα του πιστολιού του , κάτω απ’ το ράσο του ” .

  Κανείς δεν είπε κ. Παπαδόπουλε , ότι οι σημερινοί κάτοικοι της Βασιλειάδας δεν είναι από τους πιο προκομένους και δραστήριους απ’ ότι οι άλλοι κάτοικοι του νομού , ή τουλάχιστον ίσοι με αυτούς , και ότι η νεολαία της Βασιλειάδας δεν ερωτεύεται και συνάπτει σχέσεις και ζει αρμονικά με την άλλη νεολαία του νομού .

  Ομως . Όμως ! δεν είναι πια η Ζγορίτσανη , είναι η Βασιλειάδα ! όπως και το χωριό μου δεν είναι το Τσιρίλοβο , είναι ο Άγιος Νικόλαος ! Γι’αυτό έγινε ο Μακεδονικός Αγώνας ! Τουλάχιστον για όσους αισθάνονται Έλληνες .

  Για σας κύριε Παπαδόπουλε , δεν είναι σπουδαίο , σπουδαιότατο πρόβλημα , να θέλει κανείς να αμφισβητήσει και να διαστρεβλώσει αυτόν τον ελληνικό Αγώνα ; Πόσο μάλλον , όταν διαβάζουμε στις εφημερίδες , ότι η Μόσχα ξοδεύει αρκετά εκατομμύρια ρούβλια γι’αυτήν την αμφισβήτηση και την διαστρέβλωση ……..πιστεύω με καταλαβαίνετε …….

  Θα μου πείτε κ. Παπαδόπουλε , και οι Σλαβομακεδόνες με την σλαβική συνείδηση δεν ήταν άνθρρωποι κι αυτοί ;
  Το είπα και το ξαναλέω , ήταν και πάρα ήταν και πάρα είναι !
  Όμως ο πόλεμος έχει νικητές και νικημένους , δεν γίνεται αλλιώς .
  Βλέπετε κύριε Παπαδόπουλε , ότι οι νικητές , τελικά τα κατάφεραν και εγκαθίδρυσαν τη δική τους δημοκρατία .
  Δεν νομίζετε κύριε Παπαδόπουλε , εγώ τουλάχιστον το νομίζω , ότι όποιος θέλει να είναι κάτοικος αυτής της δημοκρατίας σέβεται τις Εθνικές της γιορτές , δεν τις αμφισβητεί , και δεν θέλει από τον Μελά να τις πάει στο Ίλιντεν , και δεν αναφωνεί : ” Μπράβο Ευάγγελε ” …….

  Διαφορετικά , νομίζω , ότι δεν είναι άξιος να ζει όχι μόνο στην ελληνική δημοκρατία ,αλλά σε καμιά Δημοκρρατία .—

 6. Κύριε Φώτη Κουκουφίκα, δώσε πόνο.
  Λοιπόν απλά τα πράγματα, όποιος δε γουστάρει την επικράτηση του Ελληνισμού, και προφανώς δεν αισθάνεται Ελληνας, τα μαζεύει και φεύγει και πάει να βρεί τα αδέρφια του. Για τους αριστερίζοντες η ιστορία “γράφει” απο το 1800 – 1900 και μετά, πιό πριν δεν ξέρουν.
  Μας βρήκατε εδώ (η ράτσα σας), καταλάβετέ το, τουλάχιστον απο το 5500 π.Χ., είμαστε εδώ, (επιγραφή Δισπηλιού), δικαιωματικά αυτή η γη μας ανήκει. Και εσείς με ύπαρξη στην περιοχή 200 χρόνια πάτε να τη σφετεριστείτε; Χαχα.
  Ακου επεχείρημα, “είμασταν στην περιοχή και εμείς”!!! Και γίδια είχε η περιοχή τότε, ας την δώσουμε στα γίδια! Το οτι συνυπήρξατε μαζί μας για ένα κλάσμα της ιστορίας δεν σας καθιστά τίποτα απολύτως.

 7. Θα το ξαναπώ κύριε κουκουφίκα είμεστε στα 2018 και όχι στα 1900 τώρα αν είσθε κολημένος με τον καραβαγγέλη και σια δικό σας θέμα.Μάλον δεν έχετε οικ. πρόβλημα και κολήσατε στα 1900Η κοινωνία της καστοριάς μαστίζεται απο την μεγαλύτερη οικονομική κρίση μεταπολεμικά<<οχι την εποχή του καραβαγγέλη»» και πρέπει να προτείνουμε εφικτές λύσεις.Τώρα αφού σας έχουν κυριέυσει οι εμμονες με τον καραβαγγέλλη να σας προτείνουμε για ιστοριογράφο στον κο Γαβρόγλου για την διόρθωση της ιστορίας.

 8. Η πραγματικότητα θα μας σώσει .

  Κύριε Παπαδόπουλε , έχω τη γνώμη, ότι δεν διαβάζετε προσεκτικά τα σχόλιά μου .
  Θα σας πρότεινα , να ξαναδιαβάσετε το σχόλιό μου με τίτλο : Οι Καστοριανοί των Σκοπίων , ή ελληνική σημαία και ο Φίλιππος Β’, , που αναρτήθηκαν στο FUIT την 29—11— 18 , κάτω από την ανάρτηση , του π. βουλευτή Διαμαντόπουλου .

  Κύριε Παπαδόπουλε ,το ξαναλέω : η οικονομική κρίση της Καστοριάς , δεν είναι μόνο της Καστοριάς , είναι όλης της Ελλάδας , και —πιστέψτε με — δεν οφείλεται στο ότι ο Μακεδονικός Αγώνας γιορτάζεται στον Μελά και όχι στο Ίλιντεν .

  Κύριε Παπαδόπουλε , έχετε δίκαιο , είμαστε στο 2018 και όχι στα 1900 · κι εγώ απορώ , γιατί κάποιοι επικαλούνται το Ίλιντεν , που έγινε στα 1900…………

  Κύριε Παπαδόπουλε , δεν είμαι ιστοριογράφος , απλός κτηνίατρος είμαι ,όμως Έλληνας κτηνίατρος , που μιλάει και γράφει και διαβάζει ελληνικά .

  Κύριε Παπαδόπουλε , εμένα δεν μου χρειάζεται η ιστοριογραφία , εγώ , όπως και κάθε Έλληνας , μιλάω στην κυριολεξία με την ιστορία μου και τους προγόνους μου .

  Να φανταστείτε , ότι πριν λίγο καιρό ευρισκόμενος στους Βασιλικούς Τάφους της Βεργίνας , η συνομιλία μου αυτή με τους προγόνους , λίγο έλειψε να με βγάλει τρελό , για το ψυχιατρείο · τι συνέβει ; άκου να δεις :

  Σατανική σύμπτωση , την ημέρα και ώρα που βρισκόμουν εκεί , παρεβρίσκονταν και ένα γκρουπ από Σκοπιανούς τουρίστες σταματημένο μπροστά σε επιτύμβια στήλη ( από αυτές που βρέθηκαν σε μικρότερους και άσημους τάφους ) , και η Ελληνίδα ξεναγός τους εξηγούσε , τι έγραφε πάνω της αυτή η στήλη :
  ΗΡΑΚΛΕΙΔΗς ΦΙΛΩΝΟΣ , ΠΑΡΑΜΟΝΟΣ ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ , πρόφερε συλλαβιστά η ξεναγός την κάθε λέξη και εγηγούσε στα Σλαβομακεδόνικα τους Σκοπιανούς .

  Τι τα θέλετε κύριε Παπαδόπουλε , μπροστά σ’αυτή τη σκηνή και σκεπτόμενος ότι : αυτοί είναι οι απόγονοι Μακεδόνες του Μ.Αλεξάνδρου , που τους χρειάζεται διερμηνέας για να διαβάσουν αυτά που εγώ με μικρή προσπάθεια διάβαζα , μ’έπιασε ένα νευρικό τρανταχτό γέλιο , που δεν σταματούσε με τίποτα .

  Για δύο τρία λεπτά γελούσα παράξενα , βούιζε όλος ο θόλος απ’ τα γέλια , αναστατώθηκαν όλοι οι παρεβρισκόμενοι που στην αρχή με κοιτούσαν ενοχλημένοι με περιέργεια ,και στη συνέχεια με συμπόνια . Αν δεν ήταν η γυναίκα μου να με συνεφέρει , οι φύλακες του μουσείου ετοιμάζονταν να φωνάξουν την Αστυνομία και τον ψυχίατρο …..

  Κύριε Παπαδόπουλε στις 21—6— 18 ο Υ.Π.ΕΞ των Σκοπίων κύριος Ντιμητρώφ δήλωσε : ” Η γλώσσα μας συγκαταλέγεται στις νοτιοσλαβικές γλώσσες . Νομίζω για μας είναι υγιές να είμαστε περήφανοι ,γι’αυτό που είναι δικό μας , και πιστεύω ότι αυτή η περιπέτεια πρέπει να τελειώσει ”

  Αυτό είναι κύριε Παπαδόπουλε ! να είναι κανείς περήφανος γι’αυτό που είναι δικό του !

  Διαφορετικά , η ψυχιατρική επιστήμη μας διδάσκει — θα το πω ξανά — ότι όταν οι επιθυμίες δεν συμβαδίζουν με την πραγματικότητα , δημιουργούνται υστερικές καταστάσεις ….

  Πρέπει να τα βρούμε κύριε Παπαδόπουλε , η πραγματικότητα θα μας σώσει και εσάς αλλά και εμάς .—

Back to top button