Καστοριά

Τα δύο νέα Βραβεία του “Αρχοντικό Ωρολογόπουλου” πυξίδα του Τουριστικού προϊόντος της Καστοριάς

Απονεμήθηκαν τα «Greek Hospitality Awards 2019» , Η πόλη μας “κέρδισε” δυο διακρίσεις αρκετά συμβολικές δια μέσου του Ξενοδοχείου “Αρχοντικό Ωρολογόπουλου”.

Κέρδισε το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία ” Καλύτερο Ελληνικό Ξενοδοχείο boutique” και το δεύτερο, επίσης, βραβείο στην κατηγορία” Καλύτερο Ελληνικό Ξενοδοχειακό Αρχιτεκτονικό πρότζεκτ”.

Με τον όρο “Ξενοδοχείο boutique” εννοουμε  το είδος του ξενοδοχείου που έδειξε πρώτο πόσο σημαντική ήταν η πνευματικότητα στην διακόσμηση και την επίπλωση των εσωτερικών χώρων. Ήταν εκείνο που εισήγαγε πρώτο την θεματική διαφοροποίηση μεταξύ των δωματίων, αλλά και των υπόλοιπων χώρων,η οποία ήταν η αφορμή για να βρει εφαρμογή το interior design στο ξενοδοχείο και να δημιουργήσει την τάση hotel design

Τα δωμάτια στα boutique ξενοδοχεία είναι συνήθως μικρά και καθένα έχει την δική του ταυτότητα. Αυτό σημαίνει πως τα χρώματα, τα υφάσματα, τα διακοσμητικά στοιχεία κ.ο.κ. έχουν επιλεχθεί βάσει διαφορετικής καλλιτεχνικής έμπνευσης στο καθένα.

Τα boutique hotels βρίσκονται συνήθως  σε μεγάλες μητροπόλεις, σε εύπορες συνήθως συνοικίες όπου ζουν και δραστηριοποιούνται άνθρωποι που ενδιαφέρονται για τη μόδα. Τα boutique hotel παρέχουν άνεση μαζί με προσωπικό service κάνοντας τον πελάτη να αισθάνεται «σαν το σπίτι του». Ο πελάτης δε νοιώθει ότι είναι ένα απρόσωπο νούμερο πίσω από μια πόρτα, αλλά κάποιος γνωστός επισκέπτης σε ένα φιλικό περιβάλλον.

Ίσως οι  παραπάνω ιδέες διαφοροποιησης των Ξενοδοχειακων Υπηρεσιών με γνώμονα την ιστορία και την παράδοση της περιοχής μας , με σεβασμό στην Αρχιτεκτονική και πολιτισμική μας κληρονομιά ειναι η πυξίδα για να προσελκίσουμε τουρίστες-πελάτες υψηλής προστιθεμενης αξίας στο ΑΕΠ της περιοχής μας, 365 ημερες τον χρόνο οι οποίοι να βρίσκουν όλες τις υπηρεσίες και τις ανέσεις  που θα τους ξαναφέρνουν στην περιοχή μας. 

H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Athenaeum InterContinental, με τη συμμετοχή περισσότερων από 200 ξενοδοχείων και τουριστικών επιχειρήσεων στην διαγωνιστική διαδικασία.  Ο θεσμός των Greek Hospitality Awards επιβραβεύει την αριστεία στο χώρο των ελληνικών ξενοδοχείων, μέσα από αξιοκρατική διαδικασία, στην οποία συμμετέχουν η Επιτροπή Αξιολόγησης, αποτελούμενη από εξέχουσες προσωπικότητες και το κοινό, με ποσοστιαία στάθμιση ψήφων 60/40.

Tα βραβεία τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της ΔΕΘ Helexpo, της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος,  της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, απηύθυναν χαιρετισμό και απένειμαν βραβεία, η Υπουργός Τουρισμού, κυρία Έλενα Κουντουρά και η Βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ και πρώην Υπουργός Τουρισμού, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη.

Τα βραβεία :

Top Greek Hotel 2019

GOLD: Grecotel Corfu Imperial Exclusive Resort

SILVER: Rocabella Mykonos Hotel

Top Greek Resort 2019

GOLD: Sani Resort

SILVER: Anemos Luxury Grand Resort

SILVER: Grand Resort Lagonissi

SILVER: Temes

BRONGE: Mayia Exclusive Resort & Spa

Best Greek Boutique City Hotel

GOLD: Axia Hospitality & Athens Mansion Luxury Suites

SILVER: The Excelsior

SILVER :  Aρχοντικό Ωρολογόπουλου

BRONZE:  Saz City Life Hotel

Best Greek Hotel Architectural Project

GOLD: Dolce Attica Riviera Managed by Ζeus International

GOLD: M-Agiostratitis Architecture+Design

SILVER: Αρχοντικό Ωρολογόπουλου

SILVER: ΚΑΤΕΘ | Mediterranean Palace

Back to top button