Φουρνιστά λαχανικά με ντομάτα και φέτα

Υλικά συνταγής

  • 4 κολοκύθια, καθαρισμένα και χονδροκομμένα
  • 3 μελιτζάνες, χονδροκομμένες, μουσκεμένες σε αλατόνερο
  • 3 πατάτες χονδροκομμένες
  • 1 πιπεριά χονδροκομμένη
  • λίγο σκορδάκι ψιλοκομμένο
  • 5 ντοματίνια ολόκληρα και 400 γρ. ντοματάκι ψιλοκομμένο (κονσέρβας ή φρέσκο)
  • 1 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 200 γρ. φέτα ή λευκό, κατσικίσιο τυρί
  • αλατοπίπερο και άφθονος μαϊντανός ψιλοκομμένος ή άλλο φρέσκο μυρωδικό

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αραδειάζετε τα λαχανικά στο ταψί του φούρνου. Ρίχνετε την ψιλοκομμένη ντομάτα, το ελειόλαδο, το σκορδάκι, αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό και ανακατεύετε πολύ καλά να αναμειχθούν τα υλικά.
  2. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 °C για 1 ώρα έχοντας σκεπάσει το φαγητό με αντικολλητικό χαρτί φούρνου και το αφήνετε κανά δεκάλεπτο ακόμη ξεσκέπαστο.
  3. Βγάζετε το τουρλού απ’ το φούρνο και προσθέτετε το τυρί κομματιασμένο στα καυτά λαχανικά. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

icookgreek.com

Σχολιάστε

Η διευθυνση email σας ΔΕΝ θα δημοσιοποιηθεί(ενημερωθείτε για την πολιτική ανάρτησης σχολίων στο fouit.gr απο εδώ) *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.