“Γιάννης χτυπάει και Γιάννης κλαίει”: Σκληρή απάντηση και καταγγελίες Κορεντσίδη μετά τις τρεις παραιτήσεις

Μετά την επιστολή παραίτησης των τριών μελών του ΔΣ τουΝομικού Προσώπου” του Δήμου Καστοριάς, δήμαρχος Καστοριάς κ. Γιάννης Κορεντσίδης μίλησε στο Ράδιο ΑΝΤΕΝΝΕΣ, στον Χρήστο Νατσούλη και σε έντονο ύφος, μεταξύ άλλων είπε:

«Ειλικρινά στενοχωριέμαι, έχουμε τόσα προβλήματα ως δήμος και ασχολούμαστε με τέτοια μικρά θέματα. Ειλικρινά στενοχωριέμαι που αυτές τις πρώτες 18 μέρες ασχολούμαι με τέτοια προβλήματα και μόνο με αυτά. Καθημερινά έρχονται στο δημοτικό μέγαρο εξώδικες από τη ΔΕΗ σε όλα τα κτήρια.
Τρεις μέρες πριν από την αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου (γιατί τη Δευτέρα θα γίνει συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τον ορισμού νε ΔΣ του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου) δεν ξέρω γιατί ζητούν την απαλλαγή από τα καθήκοντά τους, κάτι που ζητούν οι πολίτες της Καστοριάς, εδώ και καιρό.
Δεν υπάρχει πεδίο συνεργασίας, σε αντίθεση με τη ΜΑΚΕΔΝΟΣ ΑΕ, όπου σε ένα πρόβλημα που προέκυψε με το Ενυδρείο, δόθηκε άμεση λύση από τον πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας.
Σε ότι έχει να κάνει με την ηλεκτροδότηση του Κλειστού κι άλλων αθλητικών εγκαταστάσεων, φταίει η δημοτική αρχή στην οποία ήταν μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Είχαν όλη την ενημέρωση από τη ΔΕΗ και δεν πήραν κανένα μέτρο. Την ημερομηνία των εκλογών που επικαλούνται, την γνωρίζαμε από το 2014. Επίσης είναι οι άνθρωποι που κατέθεσαν τον προϋπολογισμό, δηλαδή “Γιάννης χτυπάει, Γιάννης κλαίει;” δεν το καταλαβαίνω.
Η ηλεκτροδότηση στο Κλειστό Γυμναστήριο τώρα έχει αποκατασταθεί. Αυτό που ζητήσαμε είναι να γίνει μία τροποποίηση στον προϋπολογισμό, ώστε να καθυστερήσουν για λίγο χρονικό διάστημα οι αποζημιώσεις του προέδρου, του αντιπροέδρου και των μελών του ΔΣ του Νομικού Προσώπου, για να επανέλθει το ρεύμα, με αστείες δικαιολογίες δεν το δέχθηκαν.
Επίσης σήμερα στο δικαστήριο υπήρχε θέμα του Νομικού Προσώπου (ΝΠ) που η συγκεκριμένη διοίκηση ούτε καν το γνώριζε. Με αποτέλεσμα να μην έχει νομική εκπροσώπηση στη δίκη.
Αν δεν υπήρχε, κατά τύχη, νομικός εκπρόσωπος του Δήμου θα δικάζονταν το ΝΠ ερήμην.  Όταν πληροφορήθηκε ο πρόεδρος του ΝΠ, δήλωσε ότι δεν γνώριζε για τη δίκη.
Και θέλουμε να βγούμε τώρα “ήρωες” στα μάτια του κόσμου!
Τις επόμενες ημέρες θα γίνει ενημέρωση στους πολίτες για όλα τα κακώς κείμενα».

Τρεις παραιτήσεις από το ΔΣ του Νομικού Προσώπου του Δήμου Καστοριάς

 

 

2 σχόλια

 1. Για τίποτε δεν με νοιάζει . Τα δικά μου καλά πηγαίνουν .

  Αφού , ” δεν δέχτηκαν να καθυστερήσουν για λίγο χρονικό διάστημα , οι αποζημιώσεις του προέδρου , του αντιπροέδρου και των μελών του ΔΣ του Νομικού Προσώπου , για να επανέλθει το ρεύμα ( στο Κλειστό ) , με αστείες δικαιολογίες ” , εικάζει κανείς , ότι μέχρι τώρα οι αποζημιώσεις αυτές δίδονταν κανονικά και στην ώρα τους : Η ζωή των ανθρώπων δεν είχε διαταραχθεί !

  Τώρα , αν διαταράχθηκε η ζωή των ανθρώπων όλου του αθλητικού κόσμου ( χωρίς ρεύμα και μόνο ; ) , τι ……..σημασία έχει ;

  Πώς μετέφραζε ο Γιώργος Ιωάννου το ” Εμού θανόντος γαια πυρί μιχθήτω ” της ” Παλατινής Ανθολογίας ” :
  ” Για τίποτε δεν με νοιάζει .
  Τα δικά μου καλά πηγαίνουν . ”

  Μια χαρά πήγαιναν ” τα δικά τους ” , γιατί να………
  χολοσκάν οι άνθρωποι για τον αθλητισμό ;

  Οι κατάλληλοι άρχοντες στη κατάλληλη θέση !

  • Οι κατάλληλοι “άρχοντες” στην κατάλληλη θέση…
   Αν αυτά λέγονται “αρχοντιά”, τότε χάνεται η σημασία της λέξης.

   Νομίζω ότι ο καινούργιος δήμαρχος πρέπει να βγει και να μιλήσει για όλους και για όλα.
   Να μας πει αναλυτικά τι παραλαμβάνει, ώστε να μην του γυρίσουν μετά όλα αυτά σε μπούμερναγκ και χρεωθεί τα λάθη η τις ανικανότητες άλλων, για τις οποίες δεν φταίει.