Καστοριά

Περιφέρεια – Για πρώτη φορά: Μη Καστοριανός ορίστηκε πρόεδρος της Εταιρείας Τουρισμού Δυτ. Μακεδονίας (βίντεο)

Ένταση προκάλεσε η εισήγηση του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη για πρόεδρο και μέλη για την Εταιρεία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας χωρίς ούτε έναν από την Καστοριά. Η αντιπολίτευση με τους επικεφαλής Καρυπίδης και Ζεμπιλιάδου επεσήμαναν ότι δεν είναι σωστό η εισήγηση του περιφερειάρχη  να μην περιέχει άνθρωπο από την Καστοριά που αποτελεί την ναυαρχίδα του Τουρισμού. Την εισήγηση του Περιφερειάρχη κατάψηφισαν οι Καστοριανοί περιφερειακοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Παναγιώτης Κώττας και Ναούμ Μαρκόπουλος.
Πρόεδρος ορίστηκε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Γιώργος Βαβλιάρας, και από την Καστοριά μέλος στο ΔΣ ο Δημήτρης Σαββόπουλος.
Δείτε στο βίντεο τη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο:

Δείτε την παρέμβαση του Δημήτρη Σαββόπουλου:

 

 

 

2 Comments

  1. Είδαμε προκοπή τόσα χρόνια που η έδρα ήταν στην Καστοριά. Ειδικά την τελευταία 5ετία με Κώττα και Ζυμπίδη σε εταιρία και αντιπεριφέρεια Τουρισμού, απογειωθήκαμε στον τουριστικό τομέα στην Καστοριά. Ο ένας κανόνισε την πολιτιστική του εταιρία να μπει σε ευρωπαϊκά προγράμματα, και ο άλλος να δώσει καμιά επιχορήγηση παραπάνω σε ποντιακά σωματεία και πανηγύρια. Την ίδια ώρα, οι υπόλοιπες Νομαρχίες μεγαλώνουν το κομμάτι της πίτας που λέγεται τουρισμός, όσο εμείς πανηγυρίζουμε για τις περισσότερες κλίνες και την αύξηση του μέσου όρου διανυκτέρευσης, χάρη στην φιλοξενία των λαθρομεταναστών, που όσο πάει και αυξάνεται. Επόμενη στάση: Κορησός, Απόσκεπος και Χλόη…

Back to top button