Επετειακό μνημόσυνο Γερμανού Καραβαγγέλη στην Μητρόπολη (φωτογραφίες)

Επί τη μνήμη του προσφάτως αγιοκαταταχθέντος Νεομάρτυρος Πλάτωνος Αϊβαζίδη, του και Πρωτοσυγκέλλου του Γερμανού Καραβαγγέλη

Μια σημαντική ημέρα ξημέρωσε για την Καστοριά. Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 στον κατάμεστο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της πόλεως τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ επί τη μνήμη του προσφάτως αγιοκαταταχθέντος Νεομάρτυρος Πλάτωνος Αϊβαζίδη, του και Πρωτοσυγκέλλου του Γερμανού Καραβαγγέλη.

Παράλληλα πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε Ιερό Μνημόσυνο για τον μακαριστό Μητροπολίτη Καστορίας Γερμανό Καραβαγγέλη, μιας και εφέτος συμπληρώνονται 60 χρόνια από την μετακομιδή των τιμίων οστών του από την Βιέννη στην Καστοριά. Επ’ ευκαιρία του γεγονότος, αντί κηρύγματος, αναγνώστηκε η σχετική εγκύκλιος του Μητροπολίτου από τον Αρχιμ. Στέφανο Σχοινά.

Παρόντες στην ακολουθία ο Αρχηγός ΓΕΣ κ. Καμπάς που λάμπρυνε τις εκδηλώσεις με την παρουσία του, ο Σωματάρχης κ. Κούτρας, ο Ταξίαρχος κ. Καρατζάς, οι άρχοντες του τόπου και πλήθος λαού. 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

imkastorias.gr