Καστοριά – Συνταγή: Μπισκότα κανέλας

Τρελαίνεστε με τις ανατολικές μυρωδιές των μπαχαρικών και θέλετε να τις συνδυάσετε και να τις εντάξετε σε ένα παγκοσμίως αγαπημένο γλύκισμα; Εάν ναι αυτό που έχετε να κάνετε είναι αυτά τα πεντανόστιμα μπισκότα κανέλας. Αφενός θυμίζουν μπισκότα βουτύρου αφετέρου αφήνουν ένα, πικάντικο, ένα oriental άρωμα και επίγευση! Δοκιμάστε τα και …. να είστε σίγουροι ότι δεν θα λείπουν από το σπίτι σας!

Από τον Σταύρο Βελλίδη

Υλικά:

Για τα μπισκότα:
120 γρ. βούτυρο αγελαδινό καλής ποιότητας
2 βανιλίνες
150 γρ. καστανή ζάχαρη
60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 μεσαίο αυγό
215 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 γεμάτη κ.σ. κανέλα σκόνη
1/3 κ.γλ. γαρύφαλλο σκόνη
1/2 κ.γλ. αλάτι
Για το πασπάλισμα:
2 κόφτες κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γλ. κανέλα σκόνη

Εκτέλεση:

  1. Αρχικά όλα τα υλικά πρέπει απαραιτήτως να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, ιδίως το βούτυρο, ειδάλλως δεν θα αφρατέψει. Έτσι βγάζουμε από το ψυγείο 1 ώρα πριν την χρήση του.

  2. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.

  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.

  4. Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ομογενοποιηθούν ομοιόμορφα και αφήνουμε στην άκρη.

  5. Σε ένα άλλο σκεύος χτυπάμε με δυνατή ταχύτητα του μίξερ το βούτυρο με τα δύο είδη ζάχαρης και τις βανιλίνες, έως ότου προκύψει ένα αφράτο και σχετικά απαλό μείγμα.

  6. Ενσωματώνουμε το αυγό και μόλις το απορροφήσει, σταματάμε το μίξερ.

  7. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά και πλάθουμε με τα χέρια μας μέχρι να ενσωματωθεί όλο το αλεύρι και να γίνει μία ενιαία ζύμη που ίσως κολλάει ελαφρώς.

  8. Βάζουμε σε ένα μπολ 2 κ.σ. ζάχαρη και 1 κ.γλ. κανέλα και ανακατεύομαι με το κουτάλι.

  9. Χωρίζουμε την ζύμη σε 20 μπαλάκια τα οποία θα πρέπει να ζυγίζουν 27-29 γρ. το ένα.

  10. Βάζουμε ένα ένα στο μπολ με την κανελοζάχαρη, πασπαλίζουμε, φροντίζοντας να πάει παντού, ακουμπάμε στο ταψί και πιέζουμε να γίνει πλακέ γιατί θα φουσκώσουν. Πασπαλίζουμε με όση περίσσεψε.

  11. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 16-18 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να καραμελωσουν από την ζάχαρη περιμετρικά.

  12. Μόλις είναι έτοιμα, αφήνουμε να κρυώσουν για 30 λεπτά και κατόπιν σερβίρουμε.

cookpad.com

 

 

Σχολιάστε

Η διευθυνση email σας ΔΕΝ θα δημοσιοποιηθεί(ενημερωθείτε για την πολιτική ανάρτησης σχολίων στο fouit.gr απο εδώ) *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.