ΕκδηλώσειςΚαστοριάΦλώρινα

Εκδήλωση στη Φλώρινα με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα (λεωφορείο από την Καστοριά)

Η ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ οργανώνει εκδήλωση για τη Μάχη της Φλώρινας (11 – 14 Φλεβάρη 1949), με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του Κόμματος. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 23 Φλεβάρη και ώρα 11.30 π.μ., στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας.

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής δρομολογούνται λεωφορεία ως εξής: Κοζάνη: 9.30 π.μ. από την κεντρική πλατεία. Πτολεμαΐδα: 10 π.μ. από το δημαρχείο. Αμύνταιο: 10.30 π.μ. από την πλατεία. Καστοριά: 9.30 π.μ. από το πάρκινγκ της λαϊκής αγοράς.

 

 

 

8 Comments

  1. Στην μάχη της Φλώρινας χάθηκαν τουλάχιστον 1100 μαχητές και μαχήτριες του ΔΣΕ…..Η φονικότερη μάχη όλων των εποχών της Νεότερης Ελλάδας,…πολλοί θάφτηκαν ζωντανοί στο ομαδικό τάφο, στο σημείο που σήμερα βρίσκεται το ιστορικό μνημείο. Πολλοί ήταν από την Καστοριά……

  2. Μόνο ο ΔΣ είχε νεκρούς ;
    Ο ΕΣ δεν είχε νεκρούς ; αυτοί δεν ήταν άνθρωποι ; δεν ήταν νεκροί ; τι ήταν […] ;

    Αλλά εσάς ενδιαφέρουν μόνο οι δικοί σας νεκροί ! καλά λέει ο Στέλιος Ράμφος : ” Η Αριστερά ενδιαφέρετε μόνο για τον εαυτό της , δεν την ενδιαφέρει ο κόσμος ……”

    Μήπως είναι καλύτερα η εξουσία να κερδίζεται με εκλογές κι όχι να καταλαμβάνεται με αιματοχυσία ;

  3. Εκείνη τη νύχτα, τη 11η προ την 12η Φεβρουαρίου οι απώλειες του Εθνικού Στρατού ήταν 22 στρατιώτες τους οποίους είχαν λησμονήσει οι μεταπολεμικές κυβερνήσεις. Συνολικά πάνω από 1.200 Έλληνες πολίτες οι νεκροί….. μέσα σε μια νύχτα ……. Δεν σας συγκινεί το αιματοκύλισμα …? Ο πιο αιματηρός εμφύλιος…..Μην χάνεστε στα βιβλία…… γυρίστε στα χωριά της Καστοριάς για να μάθετε τη διάσταση της τραγωδίας……Μόνο από τη Λιθιά σκοτώθηκαν τρεις…….Θέλετε και ονόματα…… Αγνή Βάνου γεννηθείσα το 18-9-1929, Μαρία Ιωάννου γεννηθείσα το 27-11-1930, Κωστεκίδης Γεώργιος γεννηθείς το 25-2-1910…….Για αυτό και η Αριστερά τον ονόμασε Εμφύλιο…… Αν σας ενδιαφέρει ο κόσμος ψάξτε και βρείτε τα 22 ονόματα των στρατιωτών……Ονοματίστε τα…… και ανάψτε ένα αγιοκέρι….εμείς πάντως το κάνουμε χωρίς διακρίσεις…..

  4. Ο μέγας Χάρυ Κλύν είχε πει για το ΚΚΕ ότι είναι η μοναδική αντιπροσωπεία που συνέχισε να λειτουργεί ενώ έχει κλείσει το εργοστάσιο, (ΕΣΣΔ). Το γιατί στην Ελλάδα συνέχισε να υπάρχει κομμουνιστικο κόμμα ενω σε όλη την υπόλοιπη ευρώπη έχουν εξαφανιστεί εξηγείται από τον εμφύλιο. Το ΚΚΕ συνεχίζει 70 χρόνια μετά να κάνει διαχείριση της ήττας του στον πόλεμο, δημιουργώντας ένδοξους πεσόντες και συσπειρώνοντας το 5% που του αναλογεί. Δεν ενοχλεί και περιβάλλεται από όλο το μιντιακό σύστημα με την αύρα του αγωνιστή της ελευθερίας.

  5. Εάν πραγματικά σας ” ενδιέφερε ο κόσμος ” , και εάν πραγματικά ” εμείς πάντως το κάνουμε ( κάνετε ) χωρίς διακρίσεις ” , τότε , στην αρχική σας ανάρτηση , που στάθηκε και αφορμή σχολιασμού , δεν θα λέγατε μόνο ” 1100 μαχητές και μαχήτριες του ΔΣ ” , αλλά και 22 στρατιώτες του ΕΣ . Δεν το είπατε όμως !
    Νομίζετε ,ότι μπορείτε να υποτιμάτε τη νοημοσύνη των άλλων ;

    Αν πράγματι σας ” ενδιέφερε ο κόσμος ” , τότε , την εκδήλωση θα την κάνατε στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης , κι όχι στη Φλώρινα ! Κάτι ξέρει , κάτι κατάλαβε ο Σ.Ράμφος και πολλοί άλλοι . …..

    Περίεργη η λογική σας : Σας ” συγκινεί το αιματοκύλισμα ” , αλλά έχετε το ” όπλο πάρα πόδα ” ! Εκτός κι αν πραγματικά σας….. συγκινεί και ……καλοτυχίζετε τους Σύριους πρόσφυγες , που κατακλύζουν τη χώρα μας και θέλετε ξανά να τους μιμηθείτε .

    Για φαντασθείτε ,οι νικητές του εμφυλίου να κάνανε και αυτοί τις ανάλογες εκδηλώσεις — γιορτές ” μίσους ” ( δική σας έκφραση ) με εσάς , και να ” γιόρταζαν ” π.χ τη μάχη της Κόνιτσας , ή τη μάχη της Φλώρινας ! , ή τη μάχη του Τσάρνο κ.λπ ………να ξαναγυρίζαμε στο 1949 ! αυτό θέλετε ;

    Περίεργη η λογική σας : Γιορτάζετε την ήττα ; ; Η φύση δεν σας λέει τίποτε ; όλα τα νικημένα ζώα υποχωρούν μπροστά στο νικητή τους · κι αν πάψατε πια να παρακολουθείτε τη φύση , τότε , δέστε στην τηλεόραση στο Νάσιοναλ Γκεογκράφικ , πως τα νικημένα λιοντάρια υποτάσσονται μπροστά στο νικητή τους , και δεν …….γιορτάζουν την ήττα τους …..

    ” Στην παραφροσύνη χάνεται η επαφή μα τη φύση , ο παράφων χάνει την επαφή του με τη φύση ” , μας γράφει ο Φρόϋντ ( Εισαγωγή στην ψυχανάλυση ) .
    Εσείς εξακολουθείτε να περιφρονείτε τη φύση ( χάσατε την επαφή της ) και τους νόμους της , και επιμένετε , νικημένοι όντας , να συμπεριφέρεστε σαν νικητές , αντιστρέφοντας και διαστρέφοντας όχι μόνο τη φύση και τους νόμους της , αλλά προ παντός τους ” νόμους ” της κοινής λογικής .

    Αυτή η διεστραμμένη κοινή λογική , που θέλει τον ….Αρτέμη Σώρα με τα ….. 600 δις ! να ξεχρεώνει τη χώρα και να φέρνει πίσω τη χαμένη ευτυχία ….. αυτή τη διεστραμμένη λογική , που ….εμψυχώνει τον δανειζόμενο και λέει περήφανα ! στον δανειστή του ότι ” δεν σου χρωστάω αλλά μου χρωστάς “! …………….

    Μήπως , έναν από τους θεμέλιους λίθους αυτής της διαστροφής της λογικής τον βάλατε ,αλλά και επιμένετε να τον βάζετε , εσείς , με τη στάση σας μπροστά στο γεγονός της ήττας σας στον εμφύλιο ;

    1. Κουμουνισμός και λογική δεν πάνε μαζί, οι άνθρωποι έχουν φτιάξει μία δική τους πραγματικότητα και ζούνε εκεί μέσα. Έχουν έναν θρησκευτικού τύπου τυφλό φανατισμό εναντίων κάθε φυσικού νόμου και περιμένουν τη δική τους δευτέρα παρουσία ή αν θέλετε το δικό τους τζιχάντ που θα εξαφανίσει τους άπιστους απο την γή. Και μέχρι τότε είναι ορκισμένοι απ’τους παππούδες τους να υποσκάπτουν κάθε εθνικό συμφέρον και να συντηρούν αυτή τη γάγγραινα της κοινωνίας στην οποία πιστεύουν, με τις ευλογίες των υπόλοιπων κομμάτων και των ΜΜΕ.

  6. Αξιότιμη κύριε Κουκουφίκα,
    Σας παραπέμπω σε παρελθούσες αναρτήσεις μου για τον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο στην περιοχή μας, όπως και και στις επισκέψεις που μπορείτε να κάνετε α. στο κιόσκι του Τσιριλόβου για να ακούσετε βιωματικά αφηγήματα εκείνης της εποχής από συγχωριανούς/ες σας που βίωσαν το πένθος στην παιδική τους ηλικία και β. να περπατήσετε στα σοκάκια και τους μαχαλάδες του Γέρμα, γενέτηρα της μητρός σας (Αντιγόνης Γραμμένου) για να βιώσετε τη λαίλαπα του ελληνικού εμφυλίου πολέμου (στα ονόματα που αναφέρει ο αείμνηστος Γ. Γκάσας εσείς μπορείτε να συμπλήρωσε άλλα τόσα, ίσως και περισσότερα). Μόνο τότε θα καταλάβετε ποιος νίκησε. Να ξέρετε ότι στο εμφύλιο λαβώθηκε το Όλο Σώμα της Ρωμιοσύνης…. Για την μάχη της Φλώρινας επισκεφτείτε το Στρατιωτικό Κοιμητήριο της Φλώρινας για να καταλάβετε την προσβολή των πεσόντων στρατιωτών και τις ανορθογραφίες των επιτύμβιων πλακών. Καμιά αναφορά στα ονόματα τους…..μια γενικότητα έπεσαν υπέρ Πατρίδος………. και μια καθολική εγκατάλειψη…..Αναφορικά με την τελευταία σας ανάρτηση, τούτη θα μπορούσατε να την στείλετε στον Περισσό ή να την δίνατε προχθές στην κυρία Παπαρήγα…….. Το μόνο που μπορώ να σας απαντήσω στα βασανισμένα ερωτήματα σας είναι να στηθούν τα Ιστορικά Μνημεία σε κάθε μικρή πολιτεία, στα οποία θα αναφέρονται όλοι οι σκοτωμένοι……άμαχοι και μη…… και τούτοι είναι πολλοί……..όχι όμως λησμονημένοι……
    Τα σέβη μου

  7. Εγώ σας μιλάω για τη διαστροφή της λογικής , κι εσείς μου λέτε να διαβάσω προηγούμενες αναρτήσεις σας ! Καλό διάλογο κάνετε !

    Πάντως , εγώ τουλάχιστον , απ’ τις προηγούμενες αναρτήσεις σας θυμάμαι εκείνη — πώς να την ξεχάσω ! — , κατά την οποία , όταν πρώην τοπικός μας βουλευτής πρότεινε ούτε λίγο —ούτε πολύ , την μεταφορά της γιορτής του Μακεδονικού Αγώνα από τον Μελά στο ……Ίλιντεν , εσείς επικροτώντας τον αναφωνήσατε περιχαρής : ” Μπράβο Ευάγγελε ” !

    Μήπως είστε εσείς , που δεν καταλάβατε ότι με τον εμφύλιο ” λαβώθηκε Όλο το σώμα της Ρωμιοσύνης ” ;
    Αφού γράφετε ανώνυμα , ό’τι θέλετε λέτε ! Να είστε καλά άνθρωπέ μου , κι εσείς και η …… ανωνυμία σας ……

Back to top button