Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Για τα μπλοκάκια…

“Ψάχνετε για κορόιδα, κύριε Τζηκαλάγια;”

Η μεγαλειώδης πρόταση του κυρίου Τζηκαλάγια, για τους εργαζόμενους του ΚΕΦΙΑΠ, που τους απολύουν με την λήξη της σύμβασής τους σε λίγες ημέρες, έπεσε σαν την μοναδική λύση, για να συνεχίσουν να δουλεύουν οι 15 εργαζόμενοι.

Να ανοίξουν μπλοκάκια στην Εφορία ως επαγγελματίες για να συνεχίσουν να δουλεύουν στο     Κέντρο Αποκατάστασης.

Δεν μας είπε όμως τι κάλυψη θα έχουν με τα μπλοκάκια οι εργαζόμενοι.

Αφού ο νόμος ορίζει ότι ο εργαζόμενος με μπλοκάκι δεν έχει τα δικαιώματα του μισθωτού. Δηλαδή δεν δικαιούται αποζημίωση απόλυσης, επίδομα άδειας ασθενείας, οκτάωρο και κάθε άλλη ευεργετική διάταξη της εργατικής νομοθεσίας.

Ο ασφαλισμένος με μπλοκάκι πρέπει μόνος του να πληρώνει την ασφάλειά του και το ΦΠΑ που θα αναλογεί , στην εφορία.

Και τι θα γίνει με τις νυχτερινές βάρδιες, τα Σαββατοκύριακα και τις διπλοβάρδιες (και πρωί και βράδυ) των νοσηλευτών;

Αφού δεν θα πληρώνονται έξτρα; (όπως ενημερώθηκαν οι εργαζόμενοι).

Θα δουλεύουν ,δηλαδή και με ποιον μισθό και από ποιο κονδύλιο,  κύριε Τζηκαλάγια για να πληρώνουν από αυτά ασφάλεια και ΦΠΑ?  Θα υπερβάλλουν πάλι εαυτόν και δεν θα έχουν και κανένα δικαίωμα.

Ψάχνετε για κορόιδα, κύριε Τζηκαλάγια και κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ή απλώς είναι και πάλι ένας εκφοβισμός των εργαζομένων; ΘΕΛΕΤΕ ΜΕ ΜΠΛΟΚΑΚΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ Ή ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ.

Είναι μάλλον ένας τρόπος για να αποτρέψετε και να φοβίσετε τα παιδιά να κινήσουν όλη αυτή την διαδικασία με την Εφορία

Είμαστε σε μια Ευρωπαϊκή χώρα με νόμους ή σε μια τριτοκοσμική΅;

Η επόμενη μάλλον κίνηση είναι να βάλετε στην δουλειά «τα δικά μας παιδιά», αφού οι προηγούμενοι δεν θα βγάλουν μπλοκάκι για συνεχίσουν να δουλεύουν.

Κρατήστε λοιπόν τις προτάσεις αυτές , κύριε βουλευτά και βρείτε στα αλήθεια μια λύση για όλους.

Είναι ντροπή να ασχολούμαστε τόσο καιρό με αυτό το θέμα, χωρίς να μπορεί να λυθεί.

Παύλος ο εθελοντής

 

 

 

2 Comments

  1. Πραγματικά είναι ντροπή……
    Να ασχολούμαστε με τα «παιδιά» που θα απολυθούν από το ΚΕΦΙΑΠ… ζούμε ένα δράμα για τους 15 εργαζόμενους οι οποίοι παρεμπιπτόντως προσλήφθηκαν για 12 μήνες αλλά θέλουν τώρα να γίνουν και μόνιμοι!
    Νομίζαμε ότι το ζητούμενο ήταν το Κέντρο Αποκατάστασης και η λειτουργία του με κάθε τρόπο…. φυσικά έστω και με μπλοκάκια ….!!!
    Όμως τα «παιδιά» που θα φύγουν, διότι λήγει η σύμβασή τους,…. τα θέλουν όλα ή τίποτα! Λυπόμαστε όλοι αλλά υπάρχουν άπειρα παιδιά εκεί έξω που ζητούν δουλειά με ή χωρίς μπλοκάκι! Υπάρχουν νοσοκόμες και άνθρωποι της υγείας που δουλεύουν με μπλοκάκια και αγωνίζονται!
    Όμως… εμείς στο ΚΕΦΙΑΠ ειρωνευόμαστε, διότι με τα μπλοκάκια θα χάσουμε τις «ευεργετικές» διατάξεις των εργαζομένων, άδειες, αναρρωτικές, αποζημιώσεις, εξτρά αμοιβές και θα πληρώνουμε εφορία και ΦΠΑ όπως τα κορόιδα οι ελεύθεροι επαγγελματίες!
    Να βρείτε κ. Βουλευτά γρήγορα λύση να βολευτούν τα 15 παιδιά του ΚΕΦΙΑΠ και για τα άλλα «παιδιά» του κόσμου που περιμένουν βλέπουμε αργότερα…….

    Υπογραφή: Ένα «κορόιδο» που εργάζεται και πληρώνει εφορία

  2. Έχετε δούλεψει ποτέ σας μια βάρδια νοσηλευτη σε δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα? Μια βάρδια βαρβατη από αυτές που εσείς οι απέξω ούτε το μαλυο σας δε τη φτάνει.
    Έχετε μέσα σε 1 ώρα κάνει μπάνιο 10 κατακεκλιμενους ασθενεις? Έχετε πάρει την ευθύνη μιας ζωής στα χέρια σας? Έχετε χάσει μια ψυχή μέσα από τα χέρια σας? Έχετε υπάρξει 8+ ώρες με γεμάτη κύστη γιατί ασχολείστε με τις κύστες των ασθενών σας? έχετε κάνει διπλό βάρδιες χάνοντας γιορτές και αργίες σε συνθήκες που λίγοι θα άντεχαν? Έχετε τρυπηθει από βελόνα ασθενή με μεταδοτική ασθένεια?
    Μπορώ να ερωτώ πάρα πολλα ακόμα.
    Όμως θα κάνω μια ερώτηση βασική θεωρείται πως ο νοσηλευτης που θα σας περίθαλψη αύριο μεθαύριο πρέπει να ναι εκτός από εξουθενομενος και κακοπληρωμενος? Θεωρείται πως όλη αυτή η κούραση κ η εξουθενωση όπως κ όλες αυτές οι ευθύνες αξίζουν μισθούς από μπλοκάκι?
    Δεν είναι ίδιοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες με τους επαγγελματίες υγειας συνάνθρωποι…. Ασ μη τα ισοπεδωσουμε όλα σ αυτή τη χωρα

Back to top button