Καστοριά – Συνταγή: Πανεύκολο κέζε κούχεν αλά ελληνικά (φωτογραφίες)

Είναι πολλές φορές που ζητάμε κάτι γλυκό αλλά και… ξινό ταυτόχρονα. Κάτι που να το τρώμε ευχάριστα, αλλά και να μη μας λιγώνει. Κάτι τέτοιο είναι το ταιριαστό τελείωμα ενός γεύματος. Κι ενός απογεύματος, κι ό,τι άλλο θέλουμε εμείς. Μ’ αυτήν την σκέψη στο μυαλό μου, σήμερα θα σας παρουσιάσω μια επίσης αγαπημένη συνταγή. Το κέζε κούχεν. Έτσι την παρέλαβα εδώ και χρόνια κι έτσι σας την δίνω. Ίσως το όνομά να μην είναι σωστό, γι’ αυτό και πρόσθεσα μόνη μου το “αλά ελληνικά”. Όπως και να’ χει, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο υπέροχο. Ας δούμε λοιπόν την συνταγή μας:

ΚΕΖΕ ΚΟΥΧΕΝ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

παντεσπάνι:

6 αυγά

1 κούπα ζάχαρη

2 βανίλιες

1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

κρέμα:

2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι

1 κεσεδάκι ζάχαρη

1 φάκελο ζελέ ανανά

2 φάκελα σαντιγί σε σκόνη

3 αυγά βιολογικά

χυμός από μισό λεμόνι

ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

http://3.bp.blogspot.com/-T25AF2L8yJQ/TuXZxQQP1QI/AAAAAAAAAjs/u9a8Y2zjVek/s1600/CIMG3086.JPG

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο 180ο C. Χτυπάμε στο μίξερ καλά τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Προσθέτουμε ανακατεύοντας απαλά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Αδειάζουμε το μίγμα σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο και ψήνουμε 30’. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το ζελέ με ένα ποτήρι νερό μόνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
http://3.bp.blogspot.com/-mYd9-UGrBOI/TuXZ3Tu5InI/AAAAAAAAAj0/mmOZ-4xy40A/s1600/CIMG3087.JPG
Ετοιμάζουμε και τη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού. Χτυπάμε στο μίξερ καλά τη ζάχαρη, τα γιαούρτια, τα αυγά και το χυμό λεμονιού.
http://1.bp.blogspot.com/-bWxfQ1OfoQ0/TuXZ9GN-FPI/AAAAAAAAAj8/a-jFA-6VhKM/s1600/CIMG3088.JPG
Προσθέτουμε και το ζελέ, και ανακατεύοντας απαλά με τη σαντιγί.

http://3.bp.blogspot.com/-hl2tyweH91s/TuXaC2tN71I/AAAAAAAAAkE/4T-l7ayseII/s1600/CIMG3089.JPG

Μόλις βγάλουμε το παντεσπάνι από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε δύο δίσκους.

Βάζουμε τον ένα δίσκο στο ταψί, αδειάζουμε από πάνω όλη την κρέμα και καλύπτουμε με τον άλλο δίσκο.

http://1.bp.blogspot.com/-wOQP-WuvpPE/TuXaIrGHFUI/AAAAAAAAAkM/IN3wlMTtEpk/s1600/CIMG3090.JPG
Αφήνουμε μία μέρα στο ψυγείο να σφίξει η κρέμα. Μετά μπορούμε να αναποδογυρίσουμε την τούρτα σε πιατέλα, και πριν τη σερβίρουμε απλά πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη.

http://3.bp.blogspot.com/-dfpHefYSGBI/TuXaON-Gc9I/AAAAAAAAAkU/QKU6YuqYYeg/s1600/CIMG3109.JPG

Κόβεται απίθανα, και … τρώγεται ακόμα πιο απίθανα. Και το σπουδαιότερο: είναι τόσο εύκολο να γίνει!http://1.bp.blogspot.com/-mVapJUyyYpQ/TuXZqtPXpUI/AAAAAAAAAjk/hWlQQdzrXOQ/s1600/CIMG3113.JPG

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ!!!

Μαρία Παπαϊωάννου

masasoura.blogspot.com

Σχολιάστε

Η διευθυνση email σας ΔΕΝ θα δημοσιοποιηθεί(ενημερωθείτε για την πολιτική ανάρτησης σχολίων στο fouit.gr απο εδώ) *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.