Τουλάχιστον πέντε τα θετικά κρούσματα που νοσηλεύονται στο Μποδοσάκειο (πίνακας)

Τουλάχιστον 5 είναι τα θετικά κρούσματα κορονοϊού που νοσηλεύονται στο Μποδοσάκειο, σύμφωνα με τα δεδομένα που προκύπτουν από τον επίσημο πίνακα της ενημέρωσης του Καθηγητή Τσιόδρα, όπως δόθηκε στα κεντρικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες, η πλειονότητα αυτών των κρουσμάτων αφορά ασθενείς που προέρχονται από το Βόιο, ενώ τις προηγούμενες ημέρες οι ανεπίσημες πληροφορίες μιλούσαν για μεγαλύτερο αριθμό, που ΠΙΘΑΝΑ διακομίστηκε σε άλλα νοσοκομεία. Όπως είναι γνωστό, ώρα με την ώρα οι αριθμοί αυτοί αυξομειώνονται.

Η προσπάθεια που δίνουν γιατροί και νοσηλευτές από το Μποδοσάκειο μαζί με τους διασώστες του ΕΚΑΒ είναι τεράστια, καθώς οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι μεγάλης κλίμακας, τη στιγμή που στο Νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας έχει ανατεθεί πολύ μεγάλο – και δυσανάλογο – νοσηλευτικό φορτίο. Υπενθυμίζεται πως στο Μποδοσάκειο, κατέληξε το Σαββατοκύριακο το 2ο θύμα του κορονοϊού στη χώρα μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα με τους απλούς πολίτες που νοσούν λόγω του νέου κορωνοϊού, έχουν βρεθεί θετικοί στον ιός και 21 εργαζόμενοι σε διάφορες δομές υγείας ανά την Ελλάδα, ενώ οι 9 από αυτούς εργάζονται στο Νοσοκομείο Καστοριάς.

Σημειώνεται τέλος, το μεγάλο έλλειμμα ενημέρωσης που υπάρχει για την κατάσταση στη Δυτική Μακεδονία, με αποτέλεσμα να μη γνωρίζει τα δεδομένα το κοινό που πρέπει να πάρει μέτρα προστασίας. Σημειώνουμε πως ο ασθενής από τη Δαμασκηνιά που νοσηλευόταν στην Παθολογική του Μαμάτσειου, ζήτησε να εξεταστεί για κορονοϊό μόλις έμαθε πως νοσούν συγχωριανοί του!

Δείτε τον χθεσινό αναλυτικό πίνακα με την κατανομή ανά νοσοκομείο, κρουσμάτων και θανάτων:

pinakas-koronoios

e-ptolemeos.gr