Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριά

Θεόδωρος Μαρδίρης: “Η πλατφόρμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης είναι εύχρηστη, δίνεται η δυνατότητα στον εκπαιδευτικό να γράφει σαν στον πίνακα” (ρεπορτάζ)

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας δηλώνει την πλήρη ετοιμότητά της, για την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στο σύνολο των σχολείων της και υπενθυμίζει στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές τη δυνατότητα που έχουν για αξιοποίηση των υπηρεσιών των Πόλων Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, Τεχνολογίας, Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΠΕΚΤΠΕ) που διαθέτει στις πόλεις Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα και Φλώρινα.
Μιλώντας στον «Π» ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Θ. Μαρδίρης επεσήμανε την ετοιμότητα που υπάρχει ώστε να ξεκινήσει άμεσα το εγχείρημα σε όλα τα λύκεια της περιοχής, μάλιστα τόνισε πως ήδη σε κάποια ενδεχομένως να ξεκίνησε και από σήμερα.
Στην τηλεδιάσκεψη παρουσιάστηκε η πλατφόρμα, έγιναν πολλές ερωτήσεις για τη λειτουργία της, ενώ τονίστηκε ότι σε πρώτη φάση θα αφορά τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου που θα κάνουν μάθημα διαδικτυακά.
Ο κ. Μαρδίρης εξήγησε ότι οι δυνατότητες της πλατφόρμας είναι πολλές, μπορεί να έχει πρόσβαση ο μαθητής από σταθερό υπολογιστή, λάπτοπ, τάμπλετ ή κινητό τηλέφωνο και στόχος είναι να συνεχίσουν να έχουν επαφή με την εκπαιδευτική διαδικασία.
Σημαντικό είναι να επισημανθεί ότι συμμετέχουν όλα τα λύκεια της περιοχής, ενώ στο πρακτικό κομμάτι επισημαίνεται ότι η πλατφόρμα είναι εύχρηστη, ανεβάζει κανονικά μαθήματα, δίνεται η δυνατότητα στον εκπαιδευτικό να γράφει κανονικά σαν να γράφει στον πίνακα, υπάρχει αλληλεπίδραση κ.ο.κ.
e-ptolemeos.gr

Ξεκίνησε η εξ αποστάσεως διδασκαλία στην Καστοριά (βίντεο)

 

 

Back to top button