Καστοριά

Καστοριά: Όταν φορείς μας μιλάνε σε κανάλια και ραδιόφωνα

Ακούμε και βλέπουμε σε ΜΜΕ Πανελλαδικής εμβέλειας φορείς του τόπου μας να περιγράφουν την κατάσταση την οποία βιώνει η περιοχή της Καστοριάς ως μια σκηνή από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

«Ναι είναι δύσκολα», «κάνουμε ό,τι μπορούμε», «είμαστε αισιόδοξοι», «ανταποκριθήκαμε άμεσα», «μπράβο στο προσωπικό μας», θα δούμε, θα κάνουμε, θα, θα, θα…

Όλα αυτά με ήρεμη φωνή, φωτογενή συγκρατημένα χαμόγελα και  σιδερωμένα κοστούμια.

Της Χρυσούλας Κυρατζή

Την στιγμή που το Νοσοκομείο μας έχει καταρρεύσει με τουλάχιστον 11 επιβεβαιωμένα κρούσματα στο προσωπικό του και σε φάση που λίγο δε θα χωράει άλλα ύποπτα περιστατικά.

Την στιγμή που γινόμαστε Πανελληνίως ρεζίλι επειδή το ΕΚΑΒ προσπαθεί να μεταφέρει επείγον περιστατικό στο Νοσοκομείο αλλά οι περιπατητές το εμποδίζουν.

Την στιγμή που υλικό και εξοπλισμός έρχονται κατόπιν εορτής στο Νοσοκομείο κι αυτό μετά από δωρεές και χορηγίες.

Την στιγμή που η διασπορά φέρεται να έχει φτάσει πλέον σε κάθε άκρη του Νομού.

Την στιγμή που μετράμε ήδη 3 νεκρούς και αρκετοί άλλοι νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση σε Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Πτολεμαΐδας.

Κανένας (σχεδόν) στις πολυάριθμες συνδέσεις δεν αναφέρεται σε αυτά που ΔΕΝ έγιναν ώστε να μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο.

Σε αποφάσεις που ΔΕΝ πάρθηκαν εγκαίρως ώστε να μην ψάχνουμε μάσκες μέσω facebook και να μην κορνάρουμε τον κόσμο που συνεχίζει να περπατά αμέριμνος στην κρισιμότερη διαδρομή του Νομού.

Κανένας δεν αναφέρεται στο λόγο για τον οποίο υποτιμήθηκε η κατάσταση 4 εβδομάδες πριν, όταν επέστρεψαν οι συμπολίτες μας από το Μιλάνο και δεν ασκήθηκε από το πρώτο λεπτό συντονισμένη πίεση στην κεντρική εξουσία για λήψη ειδικών μέτρων.

Ούτε λόγος από χείλη φορέα για το λόγο που δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από τη διοίκηση του Νοσοκομείου για τα περιστατικά και τις διακομιδές, παρά μόνο αρκούμαστε στις πληροφορίες σε blogs και ραδιοφωνικές εκπομπές.

Στις live συνδέσεις στις εκπομπές γνωστών δημοσιογράφων των Αθηνών αποφεύγουμε να περιγράψουμε πως ο κόσμος της Καστοριάς βρίσκεται  με το κινητό στο χέρι περιμένοντας να διαβάσει το επόμενο δυσάρεστο συμβάν. Κατατρομαγμένος…

Ευτυχώς υπάρχουν κι εξαιρέσεις!! Κανείς δεν έρχεται να βάλει όλους στο ίδιο τσουβάλι, θα ήταν αδικία. Μέχρι να γίνουν όλοι μια εξαίρεση όμως…ας συγκρατηθούμε με τις δηλώσεις!

Δεν είναι η ώρα ακόμη για μπράβο και πομπώδεις κουβέντες, ούτε φυσικά για καταμερισμό ευθυνών και παιχνίδια με μικροπολιτικές σκοπιμότητες…ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή αυτής της περιπέτειας! Η αυτοψία θα δείξει. Μέχρι τότε δουλειά. Τα δεδομένα αλλάζουν κάθε ώρα!

Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν

aboutkastoria.gr

Back to top button