Κορονoϊός: Το μήνυμα του Καστοριανού Κώστα Κολοκύθα από την Κύπρο (βίντεο)

Σήμερα το κανάλι sentranews θα πάει στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην Λεμεσό όπου και θα συνομιλήσουμε με τον Καστοριανό Κώστα Κολοκύθα, η οποίος κατοικεί και εργάζεται εκεί τα τελευταία δέκα χρόνια.
Ο Κώστας γεννήθηκε και  μεγάλωσε στην Καστοριά, κατάγεται από τον Κρανιώνα, και ήταν και αυτός – όπως πολλοί άλλοι – από τα “θύματα” της ανεργίας και το 2010 έφυγε στην Κύπρο για αναζήτηση εργασίας. Σήμερα είναι μόνιμος κάτοικος και εργάζεται στην Λεμεσό των 250,000 κατοίκων, έχοντας μάλιστα κάνει και οικογένεια.

Αναφέρθηκε για την κατάσταση με την πανδημία που επικρατεί στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην πόλη της Λεμεσού όπου κατοικεί, τονίζοντας ότι η κατάσταση εκεί είναι σχετικά ελεγχόμενη, μιας και η κυβέρνηση από νωρίς πήρε περιοριστικά μέτρα, τα οποία απέδωσαν, ενώ αναφέρθηκε, και στις αποφάσεις της κυβέρνησης για την ενίσχυση επιχειρήσεων αλλά και των εργαζομένων που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό, για τα οποία όπως τόνισε είναι ικανοποιητικά.

Ωστόσο, το μυαλό του και αγωνία του είναι στην πατρίδα του την Καστοριά, στους γονείς της, στους συγγενείς της, στους φίλους του, η οποία έχει πληγεί πάρα πολύ από την πανδημία και βρίσκεται εδώ και μέρες  κάτω από αυστηρά περιοριστικά μέτρα σε σχέση με άλλες πόλεις της Ελλάδος, όπως και η καραντίνα στην περιοχή της Μεσοποταμίας, εκφράζοντας έντονα την ανησυχία και την αγωνία του, για τις διαστάσεις που έχει πάρει η επικίνδυνη αυτή ασθένεια στην περιοχή, στέλνοντας το δικό του μήνυμα συμπαράστασης.

Κάθε μέρα και σε άλλη χώρα… σας ταξιδεύει το sentranews.gr

Tις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν και άλλες συνεντεύξεις με Καστοριανούς που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές του κόσμου.

 

sentranews.gr