Καστοριά

Χαράλαμπος Τσοπουρίδης : Ο Καστοριανός δάσκαλος που μαθαίνει τη Γραμματική στους μαθητές τραγουδώντας ( βίντεο)

Ένα τραγούδι για τα ρήματα της ελληνικής γλώσσας ,με σκοπό τα παιδιά να μάθουν με έναν διαφορετικό τρόπο, μέσω της μουσικής και του τραγουδιού ,κανόνες ορθογραφίας.

Όταν προσπαθώ, όντας δάσκαλος, να μεταδώσω στα παιδιά ό,τι μπορώ , στο μυαλό μου έχω πάντα το να το κάνω ,όπως θα ήθελα να μου το είχαν κάνει κι εμένα οι δάσκαλοί μου.Πέρα απ τον συνηθισμένο τρόπο διδασκαλίας και εκμάθησης που είναι συνήθως βαρετός για τα παιδιά και πολλές φορές μη αποτελεσματικός υπάρχουν πολλοί τρόποι να κάνεις το παιδί να δει τη μάθηση με ενδιαφέρον ,με χαμόγελο,με καλή ψυχολογία και συνήθως αυτοί οι τρόποι έχουν και αποτέλεσμα.

Ένας απ αυτούς τους τρόπους είναι και η μουσική η οποία έχει τεράστια δύναμη.Μιας που η ορθογραφία των τελευταίων γενεών πάει απ το κακό στο χειρότερο ,έκανα την αρχή με αυτό το βίντεο ,μήπως μέσα απ το τραγούδι τα παιδιά μάθουν πιο ευχάριστα κάποιους βασικούς κανόνες ορθογραφίας. Σίγουρα δεν είναι εύκολο να εντάξεις κανόνες γραμματικής μέσα σε μια μελωδία αλλά υπόσχομαι πως θα προσπαθώ να το κάνω και ν ακολουθήσουν κι άλλα τέτοια βίντεο-τραγούδια ,ελπίζοντας πως τα παιδιά τραγουδώντας θα μαθαίνουν ορθογραφία.

Ας τραγουδήσουμε λοιπόν…

Χαράλαμπος Τσοπουρίδης

Back to top button