ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Συνέντευξη Τόνι Σφήνου πριν τη συναυλία του στην Καστοριά

Στον Ζήση Πετκανά

Καλησπέρα Τόνι! Σε καλωσορίζουμε προκαταβολικά στην πανέμορφη Καστοριά!

Πρώτη φόρα σου στην πόλη μας; Αν δε κάνω λάθος έχεις παίξει και στο Νεστόριο, στο River Party κάποια χρόνια πριν.

Πολύ σωστά! Η Καστορια είναι μια πανέμορφη πόλη, ένας επίγειος παράδεισος, καθώς την έχω προτιμήσει και αρκετές φορές για διακοπές και στο River Party όπου και είχαμε περάσει πραγματικά τέλεια….. οπότε  business και pleasure.

Για να ξεκινήσουμε λοιπόν με το … Tonis Sfinos…. Βγαίνει από;

Αντώνης  Σφηνόπουλος  της ένδοξης οικογένειας των Σφηνοπουλέων!

Πώς ξεκίνησαν όλα, πως γεννήθηκε ο “Tonis Sfinos“, πότε συνειδητοποίησες ότι έχεις αυτό το ταλέντο και ποια ήταν η αφορμή για να το ξεκινήσεις.

Όλα ξεκίνησαν πριν πολλά χρόνια όταν ήμουν μετανάστης στην Αμερική και δούλευα ως λαντζιέρης. Κάθε βράδυ και μετά τη βάρδιά μου καθόμουν και τραγουδούσα γιατί μου άρεσε, χωρίς πελάτες βέβαια… καθώς μου έβγαινε αβίαστα. Ένα βραδύ λοιπόν, έτυχε και με άκουσε το αφεντικό και του φάνηκα καλός….. και από τότε με άφηνε να τραγουδάω για τους πελάτες. Έτσι από τον Αντώνη Σφηνόπουλο γεννήθηκε ο Τόνις ο Σφήνος, καθώς έπρεπε να αποκτήσω ένα πιασαρικό καλλιτεχνικό όνομα για να κάνω πάταγο. Από τότε όλα πήραν το δρόμο τους και συνεχίζω να κάνω αυτό που αγαπάω εδώ και many years δηλαδή να διασκεδάζω τον κόσμο και να τον κάνω ευτυχισμένο.

Πώς κατάφερες να μεγαλώσεις τόσο εντυπωσιακά το φανατικό κοινό σου, ξεκινώντας μετά από 30 χρόνια καριέρας στη Αμερική, να επιστρέψεις και να γεμίζεις κάθε βράδυ ένα ολόκληρο μαγαζί και στάδια ακόμη;

Όταν δουλεύεις σκληρά και αγαπάς αυτό που κάνεις …. το κάνεις δηλαδή με πάθος, ο κόσμος το αναγνωρίζει και φυσικά ανταποδίδει. Είμαι ευγνώμων στο κοινό, τους φανς που με στηρίζουν σε κάθε μου βήμα, και προσπαθώ τους ανταμείβω σε κάθε μου εμφάνιση χαρίζοντας τους ανεπανάληπτες στιγμές χαράς και ξεγνασιάς.

Τι ήταν αυτό που σε ενέπνευσε να ασχοληθείς με τα 60s – 70s κυρίως;

Εκείνη την εποχή τα έκανα όλα, πάλεψα, δούλεψα, ερωτεύτηκα, έμαθα. Φυσικά είναι και η εποχή με το καλύτερο στυλ από πλευρά ενδυματολογική, με τις καμπάνες, τους μεγάλους γιακάδες, τα σκαρπίνια. τις αντρικές πλατφόρμες κλπ. Η μουσική επίσης είναι το σημαντικότερο κομμάτι, με τα τραγούδια εκείνης της εποχής είναι αναμφίβολα τα πιο αγαπημένα του κόσμου που γεμίζουν τις καρδιές τους και το μυαλό τους με συναισθήματα και εικόνες, ενώ και οι νεώτερες γενιές τα αγκαλιάζουν και τα τραγουδούν με χαρά.

Εκτός από το χιούμορ των παραστάσεών σου, τα «τσικάκια» όπως βαφτίζεις τις θαυμάστριές σου, εκτιμούν και τη γοητευτική σου πλευρά! Πώς το χειρίζεσαι αυτό;

Το απολαμβάνω και προσπαθώ να τις ευχαριστήσω όλες καθώς ο Τόνις είναι ασταμάτητος. Τα τσικάκια είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Τόνι και θα είναι για μία ζωή και για το λόγο αυτό ο Τόνις δικαιολογημένα δηλώνει ιντερνάτιοναλ πλεημπόης και τεντημπόης.

Επίσης ποια θεωρείς την “πιο άτυχη στιγμή” στην μέχρι τώρα καριέρα σου.

Εδώ θα σε στεναχωρήσω λιγάκι!!! Καθώς ο Τόνις δεν έχει άτυχη στιγμή αφού θεωρεί ότι κάθε «κακή» στιγμή πρέπει να την χρησιμοποιούμε και την προσπερνάμε με χαμόγελο ρέι.

Προτιμάς τηλεόραση (από την οποία επίσης πέρασες πολύ επιτυχημένα) ή συναυλίες;

Ιδανικά θα έλεγα και τα δύο σε συνδυασμό αφού ο Τόνις πάει με όλα, είναι παντός καιρού σαν το σούπερ πούμα … Η τηλεόραση μου αρέσει πολύ ειδικά τα τηλεπαιχνίδια που έχουν να κάνουν με κόσμο και χιούμορ. Από τη άλλη οι συναυλίες με γεμίζουν αμέτρητα συναισθήματα με το να βλέπω το κόσμο να χαμογελάει και να ταξιδεύει μαζί μου. Αυτός ο κόσμος μου δίνει τη έμπνευση και τη διάθεση να συνεχίζω.

Πως σε επηρέασε ο κορονοιός? Πως πέρασες την δική σου καραντίνα;

Κάθε εμπόδιο για καλό… Μπορώ να πω πως πέρασε πολύ δημιουργικά, έγραψα τραγούδια, μαγείρευα, περιποιήθηκα τον κήπο μου και έκανα τη γυμναστική μου. Παράλληλα γύρισα και ένα βιντεοκλιπ μέσα σε σουπερμάρκετ χαχαχαχα! Έκανα μια διασκευή στο τραγούδι “το Προσκλητήριο” του Μάκη Χριστοδουλόπουλου και πραγματικά υπήρξαν πολλές θετικές αντιδράσεις, ο ίδιος δε ξέρω πως το πήρε ….

Πιστεύεις ότι θα επιστρέψουμε κάποτε στη παλιά “καλή” κανονικότητα, ή θα αλλάξουν πλέον όλα ριζικά τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια;

Πιστεύω πως αν το προσπαθήσουμε και τηρήσουμε τα μέτρα και ο καθένας αναλάβει την ατομική του ευθύνη θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα σύντομα. Ο Έλληνας έχει αποδείξει πόσο καλός είναι στα δύσκολά άλλωστε. Βέβαια θα πρέπει να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας και να βλέπουμε τα πράγματα με αισιοδοξία. Αυτό που θέλω να πω σε όλους, είναι να μην απογοητεύονται, μπόρα είναι θα περάσει και όταν περάσει να θυμόμαστε όλο αυτό σαν μια ανάμνηση που θα μας κάνει ευγνώμονες για όλα τα απλά καθημερινά πράγματα που έχουμε στις ζωές μας. Τελικά τα απλά είναι και τα πιο σημαντικά.

Στην Καστοριά έρχεσαι με όλο σου το επιτελείο;

‘Ολη η ομάδα θα είναι εκεί! ΟιPLAYMATES , η τσαχπίνα Λόλα μας και το εντελβάης του Πειραιά η Νάγια μας. Γιατί ο Τόνις πάντα έχει μαζί και τα τσικάκια του.

Τι θα μας παρουσιάσεις;

Θα σας παρουσιάσω ένα πάρτυ με φρέσκες αστείρευτες επιτυχίες των 60ς, 70ς, 80ς αλλά και σημερινές, με πολύ χορό κέφι και διασκέδαση που θα μας κάνει να ξεχάσουμε τα προβλήματα και να απολαύσουμε τη βραδιά όλοι. Γιατί η διασκέδαση είναι το γιατρικό  αυτό που χρειαζόμαστε, πρέπει να χαμογελάμε στη δυσκολία.

Δώσε αν θες το μήνυμα σου στο Καστοριανό κοινό που θα δώσει το παρών στη συναυλία σου, το Σάββατο 22 Αυγούστου στην Καστοριά.

Τσικάκια μου και μάγκες σας περιμένω με χαρά και ανυπομονησία να περάσουμε την πιο ξέφρενη βραδιά καθιστοί και με αποστάσεις… πως γίνεται αυτό? Για αυτό έχει την λύση ο Τόνις. Σας περιμένω …. ΜΠΑΙ!

Σημείωση: Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η συγκεκριμένη συναυλία ενδέχεται να αναβληθεί λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορονοιου.. Αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση από τον διοργανωτή.

Back to top button