ΑθλητικάΆργος ΟρεστικόΓούναΚαστοριάΠρόσωπατελευταίες ειδήσεις

Γιώργος Τσιλίδης: Ο «Κάστορας» που έγινε «Αργοναύτης»!

Από τη γοητευτική λίμνη της Καστοριάς στη μαγευτική πόλη της Καβάλας… Από τον ιστορικό τόπο, Άργος Ορεστικό, το οποίο αποτελεί την κοιτίδα του Μακεδονικού Κράτους, στην πόλη των «Αργοναυτών», προκειμένου να συνεχίσει τη δική του…εκστρατεία…

Από την ονομαζόμενη ως Σκυθία περιοχή του Άργους Ορεστικό, σύμφωνα με τον Στέφανο τον Βυζάντιο, στην πόλη, η οποία διακρίνεται για την ορεινή και παραλιακή ομορφιά της…
Και από τη ‘θρυλική’ ομάδα της Καστοριάς στον κραταιό, Α.Ο. Καβάλας, φορώντας τη δική του… γούνα και «πολεμώντας» με τα δικά του ξεχωριστά…όπλα… Σ’ ένα μακρινό ταξίδι γεμάτος συγκινήσεις, εμπειρίες και αναμνήσεις, με αφετηρία την αρχοντική πόλη της Δυτικής Μακεδονίας και τωρινό «σταθμό» το παραμυθένιο κάστρο της σαγηνευτικής Καβάλας…

Μια μακρά πορεία στη ζωή για έναν άνθρωπο, ο οποίος έχει λάβει τον τίτλο του βιοπαλαιστή, του εργάτη του αθλητισμού, του πρεσβευτή του ευ αγωνίζεσθε…
Ο λόγος για τον προπονητή ποδοσφαίρου, Γιώργο Τσιλίδη, ο οποίος, μέσω της ιστοσελίδας μας, ξετύλιξε, προ καιρού, το «κουβάρι» του αθλητικού του βίου, τον οποίο εμείς παρουσιάζουμε, απόψε, στο κοινό μας…
«Κατάγομαι από την πόλη της Καστοριάς και συγκεκριμένα από το Άργος Ορεστικό. Ασχολήθηκα για πρώτη φορά με τον χώρο του αθλητισμού το έτος, 1974, όταν εντάχτηκα στο έμψυχο δυναμικό της Αναγέννησης Γιαννιτσών. Εκείνη τη χρονική περίοδο, ο πατέρας μου υπηρετούσε σε στρατόπεδο της εν λόγω περιοχής ως μόνιμο στέλεχος του σώματος ξηράς και εγώ αγωνιζόμουν με τη φανέλα της β’ ομάδας της Αναγέννησης ως εξτρεμ και επιθετικός.
Μια σεζόν μετά, η οικογένεια μου επέστρεψε στην πατρίδα της, Άργος Ορεστικό και εγώ εντάχθηκα στην αθλητική οικογένεια του Παναργειακού έχοντας ως προπονητή τον κ. Τάκη Τζήμα.
Πρόσφερα τις υπηρεσίες μου στον συγκεκριμένο σύλλογο από το 1976 έως το 1981, συμμετέχοντας στο Πρωτάθλημα της Εθνικής Ερασιτεχνικής, αλλά στην συνέχεια μετακινήθηκα στην Καστοριά. Στον ιστορικό αυτόν σύλλογο πρόσφερα τις υπηρεσίες μου από το έτος, 1981 έως το έτος 1986, έχοντας ως συμπαίκτες τον νυν προπονητή του Απόλλωνα Σμύρνης, Γιώργο Παράσχο, τον παλιό αμυντικό του Ολυμπιακού Πειραιώς, Κούλη Καραταϊδη, αλλά και τους, Λιόλιο, Τσιρώνη, Παπαβασιλείου, Βοτσίδη και Μήνου.
Προπονητές μου, τότε, ήταν οι Τάκης Τζήμας και Βασίλης Δανηίλ, μέχρι το 1983. Από το έτος, 1983 έως το έτος 1986, συνεργάστηκα με τους κόουτς, Καλογιάννη και Αίδινίου, ενώ το 1986 εντάχτηκα στο ρόστερ του Α.Ο. Καβάλας.
Ήμουν μέλος της ομάδας, η οποία αποτελούταν από τους αθλητές, Γεωργούση, Τσανάκαλη, Καπετανίδη, Βρύζα, Ανθουλάκη, Χατζηαποστολίδη Βαλαβανόπουλο, Δερμιτζάκη Τσαπανίδη, Αντωνιάδη και Τριανταφυλλίδη, ενώ καθοδηγούμουν από τον προπονητή, κ. Χατζημιχαήλ.
Δύο χρόνια μετά την ένταξη μου στο ρόστερ του Α.Ο. Καβάλας, αποφάσισα να σταματήσω τον αθλητισμό, σε επαγγελματική μορφή, λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων. Παρά το ότι δεσμευόμουν με πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με τα στελέχη του Α.Ο. Καβάλας, αποφάσισα να προβώ στη λύση αυτής, επειδή διατηρούσα ένα κατάστημα με είδη γούνας στην πόλη της Καβάλας.
Παράλληλα με την επαγγελματική μου δραστηριότητα ασκούσα, ερασιτεχνικά, το ποδόσφαιρο ως αθλητής του Παναργειακού. Διέκοψα, εντελώς, την καριέρα μου ως ποδοσφαιριστής το έτος, 1988, σε ηλικία, μόλις 28 ετών και στην συνέχεια ασχολήθηκα, αποκλειστικά, με την επόμενη επιχείρηση μου, η οποία σχετιζόταν με κατάστημα καφέ», ανέφερε στην συνέχεια ο κ. Γιώργος Τσιλίδης, για να μιλήσει, ακολούθως, για την προπονητική του καριέρα.
«Η προπονητική μου καριέρα είχε αφετηρία τον Παναργειακό Ορεστικού τον οποίο οδήγησα στην Α’ ΕΠΣ Καστοριάς και λίγο έλλειψε να ταυτίσω την παρουσία μου στην ομάδα με τον προβιβασμό αυτού στη Δ’ Εθνική. Εν συνεχεία εργάστηκα στον σύλλογο της Τσάκωνης, ο οποίος μετείχε, τότε, στον… μαραθώνιο της Α’ ΕΠΣ Καστοριάς, κατόπιν στην Αναγέννηση Άργους και εν συνεχεία, ξανά, στον Παναργειακό. Τα καλύτερα μου, όμως, χρόνια ήταν όταν εργαζόμουν στον Ίωνα Δραγούμης, με τον οποίο λίγο έλειψε να ταυτίσω την παρουσία μου με την άνοδο της ομάδας στη Δ’ Εθνική.
Το έτος, 2003, επέστρεψα, εκ’ νέου, στην πόλη της Καβάλας και συνεργάστηκα με τα στελέχη της Καβάλας 2004, στην οποία προέδρευε, τότε, ο κ. Γιάννης Ρούμπας. Από τότε μέχρι σήμερα, είμαι κάτοικος του Νομού Καβάλας, διαμένοντας στην περιοχή της Ελευθερούπολης Καβάλας. Πέρα, λοιπόν, από την Καβάλα 2004, έχω εργαστεί στον Α.Ο. Καβάλας ως συνεργάτης του προπονητή, Σίμου Ανθουλάκη, στον Ατρόμητο Χαλκερού για ενάμιση έτος, στον Φρίξο Ελευθερούπολης για, περίπου, τρία χρόνια, αλλά και στην Καβάλα 2004, πριν ένα έτος».

gipedo.eu

 

 

 

Back to top button