Καστοριά

Σύλλογος «ΟΜΟΝΟΙΑ»: Δε θα κοπεί, ούτε ζητήθηκε ποτέ να κοπεί το δέντρο στην πλατεία Ομονοίας

Με λύπη, διαπιστώνουμε, πως για μια ακόμα φορά ασχολούμαστε με ανακρίβειες και ψευδή γεγονότα, που αναπαράγονται αδιακρίτως και άσκοπα, χωρίς να αναλογιζόμαστε την προσπάθεια που καταβάλλει ο Σύλλογος Ομόνοια, στη δύσκολη αυτή συγκυρία που βιώνουμε όλοι μας, σε συνδυασμό με τους φορείς του Δήμου Καστοριάς. Ο Σύλλογος Ομόνοια μάχεται χρόνια τώρα για την αναβάθμιση του “ιστορικού κέντρου” της πόλης μας και θα συνεχίσει να το κάνει, για οποιαδήποτε ζητήματα άπτονται της αρμοδιότητάς του.

Για να τελειώνει εδώ η παραπληροφόρηση και για να μη βλέπουμε το “δέντρο” και χάνουμε το “δάσος”, ζητήσαμε και ζητάμε πάντοτε σαν Σύλλογος, τον καλλωπισμό και εξωραϊσμό της ευρύτερης περιοχής. Δε θα κοπεί, ούτε ζητήθηκε να κοπεί το συγκεκριμένο ή οποιοδήποτε δέντρο στην πλατεία Ομονοίας. Η λέξη καλλωπισμός δε σημαίνει αυτό!

Έγιναν ολόκληρες εισηγήσεις και τέθηκαν προτάσεις με τις πάγιες θέσεις του Συλλόγου μας σχετικά με θέματα αναβάθμισης, καλλωπισμού και εξωραϊσμού, για τις οποίες παραπέμπουμε σε σχετικές πρόσφατες ανακοινώσεις μας, τόσο στη σελίδα μας, όσο και στον τοπικό τύπο.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα, η συντήρηση του ρολογιού της πλατείας, το οποίο αποτελεί δωρεά του Συλλόγου μας, με τη βοήθεια της Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας του Δήμου Καστοριάς ΚΑΙ η επιδιόρθωση και συντήρηση του σιντριβανιού – στολιδιού της πλατείας, το οποίο επιδιορθώθηκε, συντηρήθηκε και τέθηκε σε λειτουργία, μετά από αιτήματα και προσπάθειες του Συλλόγου μας, που ευοδώθηκαν από την παρούσα Δημοτική αρχή, τη ΔΕΥΑ Καστοριάς και την Πρόεδρο της Τ.Κ. του Δήμου Καστοριάς, τους οποίους ευχαριστούμε για ακόμη μια φορά δημοσιώς.

Πως είναι λοιπόν δυνατό, ενώ γίνονται τέτοιες ενέργειες αναβάθμισης από το Σύλλογό μας, να μπούμε στη λογική “απομάκρυνσης” ή “καταστροφής – κοπής”;

Ο Σύλλογος θα δίνει πάντοτε τη μάχη του, ανάλογα με τις δυνάμεις του, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα της περιοχής, αλλά και της πόλης, για το σύνολο των θεμάτων που κρίνει ότι θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη και αναζωογόνηση της, στο πλαίσιο πάντοτε της συνεργασίας με όλους τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς.

Ο Σύλλογος, εκφράζεται αποκλειστικά και μόνο από τα αρμόδια όργανά του και όχι από μεμονωμένα άτομα και τις προσωπικές τους απόψεις.

Ευχόμαστε καλές γιορτές, με υγεία, πάνω απ’ όλα, σε κάθε συμπολίτη μας!

Με τιμή,

Το Δ.Σ. του Π.Σ. ΟΜΟΝΟΙΑ

fonikastorias.gr

 

Back to top button