ΑθλητικάΚαστοριά

Μυρτώ Γκόγκου: “Πρέπει να συνεχίσουμε να οραματιζόμαστε ένα κόσμο καλύτερο και δικαιότερο”

Η νεαρή ταλαντούχα και φιλότιμη αριστερή οπισθοφύλακας του ΓΠΟ Καστοριάς, Μυρτώ Γκόγκου, ανήκει στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας της Δυτικής Μακεδονίας από την ημέρα ίδρυσης της, ενώ παράλληλα είναι πρωτοετής σπουδάστρια του τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ.Η Μυρτώ αποτυπώνει με τον γραπτό της λόγο, την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνει η χώρα μας λόγω της πανδημίας και τονίζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες ποδοσφαιρίστριες σε αντίθεση με τους άνδρες ποδοσφαιριστές στο επίπεδο της Α’Εθνικής. Όμως το μαχητικό αριστερό μπακ χαφ με καταγωγή από την Καστοριά,στέλνει μέσω της ηλεκτρονικής μας ενημερωτικής σελίδας,το μήνυμα της ελπίδας για έναν καλύτερο κόσμο!
Αναλυτικά όσα μας δήλωσε:
”Αναμφίβολα τους τελευταίους μήνες βιώνουμε μια πρωτόγνωρη πραγματικότητα.Η πανδημία του κορονοιού covid-19 άλλαξε την καθημερινότητά μας. Πολλά μέτρα λήφθηκαν και πολλοί περιορισμοί επιβλήθηκαν με γνώμονα βέβαια την προστασία της δημόσιας υγείας. Η αναστολή των αθλητικών δραστηριοτήτων ήταν ανάμεσα στα μέτρα αυτά.
Το πρόγραμμα των προπονήσεων μας ανατράπηκε κι αυτό είχε ως συνέπεια την απώλεια της φυσικής μας κατάστασης,που με τόσο κόπο αποκτήσαμε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τη νέα αγωνιστική περίοδο,ώστε να παίξουμε ωραίο ποδόσφαιρο με την ομάδα μας στην Α’Εθνική. Αντ’ αυτού λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας,περιοριστήκαμε στις ατομικές προπονήσεις.
Ο αντίκτυπος της κρίσης αυτής δεν είναι ο ίδιος στους άνδρες ποδοσφαιριστές και στις γυναίκες ποδοσφαιρίστριες της ίδιας κατηγορίας. Οι άνδρες αμείβονται και έχουν τα μέσα και τον εξοπλισμό να προπονηθούν,ενώ οι γυναίκες δεν έχουν πρόσβαση σε εξοπλισμό για να ασκηθούν και να διατηρήσουν τη φόρμα τους. Η ελπίδα όμως δεν πρέπει να χάνεται. Πρέπει να συνεχίσουμε να οραματιζόμαστε ένα κόσμο καλύτερο και δικαιότερο, αλλά και να αγωνιζόμαστε για την πραγμάτωση των ονείρων μας.
Εύχομαι Καλή χρονιά με υγεία,αγάπη και ειρήνη σε όλο τον κόσμο. Ελπίζω το 2021 να είναι μια δημιουργική χρονιά με πολλές επιτυχίες στον αθλητισμό”!
Επιμέλεια: Ηλίας Σχορτσανίτης

Back to top button