Ελλάδα

Προ των πυλών το σκληρό lockdown στην Αττική

Η επιτροπή των ειδικών δίνει σήμερα τις τελικές εισηγήσεις για τα μέτρα στην Αττική. Θα τα ανακοινώσει το απόγευμα ο Νίκος Χαρδαλιάς. Σενάρια για απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 και να ανοίξουν μόνο τα Γυμνάσια!

Σε οριακό σημείο βρίσκεται επιδημιολογικά η Αττική, με την επιτροπή των ειδικών να διατυπώνει το πρωί τις εισηγήσεις της προς την κυβέρνηση και να λαμβάνονται από αυτήν οι τελικές αποφάσεις, τις οποίες θ’ ανακοινώσει το απόγευμα στην τακτική ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όλα δείχνουν ότι η Αττική θα βρεθεί στο «κόκκινο» και έτσι θα ισχύσουν πιο αυστηροί κανόνες, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δείχνει το δρόμο κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, τονίζοντας χαρακτηριστικά στην παρέμβασή του ότι όταν μειώνονται τα κρούσματα ανοίγουμε δραστηριότητες και όταν αυξάνονται τις περιορίζουμε.

Με τον τρόπο αυτό, ο πρωθυπουργός δεν απέκλεισε εμμέσως το σενάριο του αυστηρού lockdown για την Αττική στη λογική των άλλων «κόκκινων» περιοχών, καθώς η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων ειδικά στο κέντρο της Αθήνας και η ύπαρξη του μεταλλαγμένου στελέχους του ιού δημιουργούν… Η συνεχεια στο Newsit.gr

Back to top button