Άργος ΟρεστικόΚαστοριάΠρόσωπα

Αναστασία Λιάπη: “Η συγγραφή είναι απελευθέρωση ψυχής”

https://i1.wp.com/sapiophile.gr/wp-content/uploads/2021/01/n7.jpg?fit=1024%2C733

Τι είναι για εσάς συγγραφή

Για μένα η συγγραφή είναι απελευθέρωση ψυχής. Λέξεις , σκέψεις , εικόνες που έχω μέσα μου και παίζουν ένα παιχνίδι ανάμεσα στην αλήθεια , την φαντασία , τους φόβους , τα πρέπει και τα θέλω ακουμπάνε τρυφερά πάνω σε λευκές σελίδες.

Θεωρείτε ότι το βιβλίο περνάει κρίση;

Το βιβλίο είναι απόλυτα συνδεδεμένο με τον άνθρωπο , δημιουργείται από αυτόν , διαβάζεται από αυτόν οπότε αφού η κρίση επηρέασε των άνθρωπο σίγουρα επηρεάζει και το βιβλίο.

Πως βιώνει ένας συγγραφέας τα κοινωνικά και ψυχολογικά προβλήματα που έφερε η… Covid εποχή;

Οι συγγραφείς σχεδόν πάντα βιώνουν πιο έντονα όποια προβλήματα , ακόμα και τα πιο μικρά ή αδιάφορα για άλλους . Άλλες φορές αυτά τα προβλήματα τους καταβάλουν, άλλες πάλι τα αντιμετωπίζουν σαν ήρωες μυθιστορήματος . Έτσι φαντάζομαι ότι αυτό που μας συμβαίνει με τον ιό κάποιους μας έριξε λίγο πιο πολύ στα σκοτάδια της ανυπαρξίας άλλους μας έκανε πιο δημιουργικούς.

Πείτε μας δυο λόγια για το βιβλίο σας και αν έχετε κάποιον αγαπημένο ήρωα!

Αγαπημένη μου ηρωίδα “Η Κυρία Σκιάχτρω” όπως είναι και ο τίτλος του παραμυθιού μου , άλλωστε αν δεν ήταν αγαπημένη κι αν δεν την θαύμαζα για πολλούς λόγους δεν θα την έκανα πρωταγωνίστρια του βιβλίου μου . Η κυρία Σκιάχτρω αν και δίχως στόμα, μας μαθαίνει τόσα πολλά . Μας κάνει να νιώσουμε την δύναμη που κρύβουμε μέσα μας ακόμα και αν κάποιες καταστάσεις μας κάνουν να νιώθουμε Ακούνητοι , Αμίλητοι, Αγέλαστοι.

Και φυσικά πως θα μπορούσα να αφήσω από έξω ένα μήλο πρωταγωνιστή . Ένα μήλο που παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει καταφέρνει να μας διασκεδάσει μεταφέροντας μας σε στιγμές γνωστών παραμυθιών .<Το μήλο των παραμυθιών > είναι ένα μήλο δαγκωμένο και με ξόρκια καμωμένο το οποίο μας γνωρίζει την μαγεία του παραμυθιού και την δύναμη της φιλίας.

Ανήκετε στο… πληρωμα του εκδοτικού οίκου Υδροπλάνο. Πείτε μας δυο λόγια για το εκδοτικό σας σπίτι που κάθε μέρα το βλέπουμε να εξελίσσεται!

Νομίζω ότι είμαι πολύ τυχερή που ανήκω στην οικογένεια του Υδροπλάνου . Γιατί για οικογένεια πρόκειται .Μας έχουν αγκαλιάσει όλους ,συγγραφείς , μάγους , νεράιδες , ήρωες παραμυθιών και μυθιστορημάτων και με τον καλύτερο τρόπο αναδεικνύουν το χάρισμα του καθενός.

Κλείνοντας θέλουμε να στείλετε ένα δικό σας μήνυμα στους αναγνώστες μας.

Μέσα από τα παραμύθια να βρίσκουμε την αλήθεια και να μην μένουμε ποτέ Αμίλητοι , Ακούνητοι , Αγέλαστοι , μα να βρίσκουμε πάντα τρόπο να εκφραζόμαστε.

sapiophile.gr

Back to top button