ΑθλητικάΚαστοριάΠαλαιά Καστοριά

Β’ Εθνική 1986-87: Ο επεισοδιακός αγώνας Αιγάλεω – Καστοριά (βίντεο)

Συνεχίζοντας στο sentranews.grτην παρουσίαση και προβολή των ανεπανάληπτων αυτών αναμετρήσεων της Καστοριάς τη δεκαετία του ‘80, θα απολαύσετε ένα μοναδικό σε εξέλιξη ματς που είχε άδοξο τέλος καθώς διακόπηκε στο 78’, λόγω επεισοδίων.

Προσωπικό Αρχείο : Δημήτρης Κουτσής

Πρόκειται για τον αγώνα μεταξύ των ομάδων ΑΙΓΑΛΕΩ – ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ένα παιχνίδι που διεξήχθη στο Δημ. Γήπεδο του Αιγάλεω την Κυριακή 24 Μαΐου 1987 και παρουσίαζε μονόπλευρο ενδιαφέρον με την Καστοριά να αναζητά τη νίκη προκειμένου να διατηρήσει τις όποιες ελπίδες για την κατάκτηση της 3ης προνομιούχου θέσης, ενώ αντίθετα οι γηπεδούχος ομάδα του Αιγάλεω ήταν αδιάφορη καθότι βρισκόταν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και είχε υποβιβαστεί και μαθηματικά.

Ο αγώνας ήταν στο πλαίσιο της 34ης αγωνιστικής, δηλαδή 5 αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος Β’ Εθνικής, και παρά το μονόπλευρο ενδιαφέρον προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών φιλάθλων της τοπικής ομάδας, η οποία κάθε άλλο παρά αδιάφορη παρουσιάστηκε στον αγώνα!!!

Το παιχνίδι ήταν πολύ δυνατό, με νεύρα, σκληρά μαρκαρίσματα, ένταση και πολλές διαμαρτυρίες.

Ωστόσο, όμως, στο 78’ σημειώθηκαν επεισόδια με τους ποδοσφαιριστές του Αιγάλεω να διαμαρτύρονται και να προπηλακίζουν τον διαιτητή της αναμέτρησης κ. Προβατά, ο οποίος και απέβαλε δύο ποδοσφαιριστές.

Στη συνέχεια η ομάδα του Αιγάλεω επιχείρησε να αποχωρήσει από το ματς σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αλλά τελικά επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο, όμως, ο διαιτητής σφύριξε την λήξη του αγώνα, ενώ παράλληλα στο γήπεδο έκανε την εμφάνισή της μια διμοιρία ΜΑΤ, κάτι που περίμενε ο διαιτητής ο οποίος και αποχώρησε από το γήπεδο με έντονες αποδοκιμασίες.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η ομάδα του Αιγάλεω είχε υποβάλλει ένσταση η οποία μάλιστα και έγινε ΔΕΚΤΗ, και το παιχνίδι επαναλήφθηκε μετά από δύο εβδομάδες, στο οποίο η Καστοριά επικράτησε με σκορ 0-3.

Πραγματικά αξίζει να απολαύσετε το σπάνιο σε εξέλιξη παιχνίδι, με ένταση και επεισόδια, ενώ την εμφάνισή τους έκαναν και τα ΜΑΤ στη λήξη της αναμέτρησης, προκειμένου να αποτρέψουν την είσοδο των φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο.

ΑΙΓΑΛΕΩ (Ι. Καραϊσαρλής) : Λαλιώτης, Παπαθεοδώρου (57’ Θεοδωρίδης), Μωυσιάδης, Ιωάννου, Παραπραστανίτης, Γιοβαννόπουλος, Κλής, Κοπιτσής, Λιανός, Μακροδημήτρης, Δαμουράς.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ (Χ. Τερζανίδης) : Τάκος, Παπαδόπουλος (23’ λ.τ. Ρέββας), Καραταϊδης, Γεωργάκας, Καλλιμάνης, Ξάνθης, Παρασκευόπουλος, Ποντίκης, Νόλης, Τουργαϊδης, Θεοδώρου.

*Την περίοδο 1986-87 στο πρωτάθλημα των 20 ομάδων της Β’ Εθνικής η Καστοριά – είχε ρεκόρ ισοπαλιών (14) – τερμάτισε στην 8η θέση με 38 βαθμούς (12-14-12)  και τέρματα 41-42, ενώ αντίθετα το Αιγάλεω στην τελευταία θέση με 18 βαθμούς (9-4-25 και 37-73 τέρματα)  – είχε και – 4 βαθμούς.

*Αξίζει να αναφέρουμε ότι το ποδοσφαιρικό τμήμα του Α.Ο. Αιγάλεω έχει 129 αριθμό μητρώου στην Ε.Π.Ο, ιδρύθηκε το 1929, έχει μεγαλουργήσει στα σαλόνια της Α΄ Εθνικής και φέρει ένα όνομα βαρύ σαν ιστορία…. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

 

 

Back to top button