ΚαστοριάΝεστόριοΦλώρινα

Άμεση παρέμβαση Π. Κώττα για την πρόταση Κασαπίδη για αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα 20 χλμ από τη συνοριακή γραμμή

Κασαπίδης: “Σ’ αυτή τη ζώνη θέλουμε να γίνουν τέτοιες υποδομές, γιατί εκεί οι επενδυτές θα αναγκαστούν να κάνουν επενδύσεις”

Με έκπληξη ακούσαμε απ’ το στόμα του Περιφερειάρχη στη συζήτηση για την άναρχη ανάπτυξη των ΑΠΕ στο Περιφερειακό συμβουλιο της Τετάρτης 23 Μαρτίου, μια πρόταση που έχει να κάνει με τη χωροθέτηση των φωτοβολταϊκών και των ανεμογεννητριών σε μια ακτίνα 20 χιλιομέτρων από τα σύνορα.
Ο περιφερειάρχης στην “εισήγησή” του είπε κατά λέξη “Οι ζώνες προώθησης θέλουμε να είναι όχι μονό κοντά στα δίκτυα αλλά και 20 χλμ από τη συνοριακή γραμμή με τα Σκόπια & την Αλβανία. Σ’ αυτή τη ζώνη θέλουμε να γίνουν τέτοιες υποδομές γιατί εκεί, οι επενδυτές, θα αναγκαστούν να κάνουν επενδύσεις, όπως υποσταθμούς”.
Με την πρόταση αυτή ανοίγει ένα τεράστιο θέμα για την περιοχή μας, η οποία με παρότρυνση πλέον της περιφέρειας καλούνται επενδυτές να καταλάβουν και την τελευταία σπιθαμή της σε βοσκήσιμες γαίες, καλλιεργήσιμες περιοχές, καθώς και περιοχές που αναπτύσσονται τουριστικά, με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζει το πρόβλημα της άναρχης ανάπτυξης των ΑΠΕ, εκτός από την Κοζάνη και στους δύο Νομούς Καστοριάς και Φλώρινας.
Τοποθέτηση μου για το θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

 

 

 

Back to top button